Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

„Unokázós” csalók letartóztatását indítványozta az Érdi Járási Ügyészség: a három férfi Érd környékén élő idős emberektől csalt ki pénzt azzal, hogy bajba jutott közeli családtagjuknak azonnal segítsenek nagyobb pénzösszeggel.

A jellemzően idős embereket megcélzó „unokázós” csalás egyre elterjedtebb Magyarországon: az egyik elkövető felhívja az idős embert, közeli hozzátartozójának adva ki magát. Elpanaszolja, hogy balesetet szenvedett, és sürgősen pénzre van szüksége, hozzátéve: egy ismerősét el is küldi a pénzért. A csaló társa elmegy az idős ember címére, átveszi a pénzt – vagy egyéb értéktárgyat –, amin aztán megosztoznak. 

A bűnügy három gyanúsítottja is hasonlót eszelt ki. Idén januárjában egy külföldön élő társuk magyar telefonkönyvekben szereplő, a nevük alapján idősnek vélt asszonyokat hívott fel Érden és Budaörsön. Kétségbeesett hangon mondta, hogy ő a sértett unokája, balesetet szenvedett, és sürgősen szüksége van több százezer forint készpénzre. Miután az idős nők megriadva azt válaszolták, hogy fizetnek, a férfi jelzett a társainak, a bűnügy gyanúsítottjainak. A három, már a közelben várakozó férfi megjelent a sértetteknél, és elvette a borítékba készített pénzt vagy ékszereket. A becsapott emberek kétszázezertől hétszázezer forintig terjedő összegeket fizettek a gyanúsítottaknak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói január 23-án és 25-én fogták el és vették őrizetbe a három férfit. A nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsított férfiak szökésének veszélye fennáll, tartani lehet attól is, hogy szabadon hagyva újabb bűncselekményt követnének el, vagy veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Mindez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg. Az Érdi Járási Ügyészség ezért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését. A nyomozási bíró elrendelte a kényszerintézkedéseket.

Forrás: Pest Megyei Főügyészség
 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size