Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

„Unokázós” csalók letartóztatását indítványozta az Érdi Járási Ügyészség: a három férfi Érd környékén élő idős emberektől csalt ki pénzt azzal, hogy bajba jutott közeli családtagjuknak azonnal segítsenek nagyobb pénzösszeggel.

A jellemzően idős embereket megcélzó „unokázós” csalás egyre elterjedtebb Magyarországon: az egyik elkövető felhívja az idős embert, közeli hozzátartozójának adva ki magát. Elpanaszolja, hogy balesetet szenvedett, és sürgősen pénzre van szüksége, hozzátéve: egy ismerősét el is küldi a pénzért. A csaló társa elmegy az idős ember címére, átveszi a pénzt – vagy egyéb értéktárgyat –, amin aztán megosztoznak. 

A bűnügy három gyanúsítottja is hasonlót eszelt ki. Idén januárjában egy külföldön élő társuk magyar telefonkönyvekben szereplő, a nevük alapján idősnek vélt asszonyokat hívott fel Érden és Budaörsön. Kétségbeesett hangon mondta, hogy ő a sértett unokája, balesetet szenvedett, és sürgősen szüksége van több százezer forint készpénzre. Miután az idős nők megriadva azt válaszolták, hogy fizetnek, a férfi jelzett a társainak, a bűnügy gyanúsítottjainak. A három, már a közelben várakozó férfi megjelent a sértetteknél, és elvette a borítékba készített pénzt vagy ékszereket. A becsapott emberek kétszázezertől hétszázezer forintig terjedő összegeket fizettek a gyanúsítottaknak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói január 23-án és 25-én fogták el és vették őrizetbe a három férfit. A nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsított férfiak szökésének veszélye fennáll, tartani lehet attól is, hogy szabadon hagyva újabb bűncselekményt követnének el, vagy veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Mindez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg. Az Érdi Járási Ügyészség ezért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését. A nyomozási bíró elrendelte a kényszerintézkedéseket.

Forrás: Pest Megyei Főügyészség
 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size