Érdi ivóvízrendszer meghibásodása

Nyomtatás

Tisztelt Zámoriak!

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft.-től a mai napon tájékoztatást kaptunk az Érdi ivóvízrendszer meghibásodásáról. A tájékoztatást kivonatosan ismertetjük:

Néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték a Budapest-Csepel irányból átvett ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencékbe. Ezekből a medencékből szivattyúzzuk tovább Érd parkvárosi részeibe, Törökbálint nagy részére és Diósd egy részére a vizet. Mivel a 600-as vezetéken olyan jellegű meghibásodás van, amelyet csak speciális anyagokkal, idomokkal lehet javítani, két speciális csőkötő idomot kellett külföldről megrendelnünk, ami előreláthatólag pénteken (december 22-én) érkezik hozzánk. Ezzel reményeink szerint meg tudjuk javítani a vezetéket. Mindaddig egy másik töltővezetéken tudjuk, tudtuk tölteni a Bakonyi-Mecseki medencéket, amelynek viszont csak 400 mm a belső átmérője. Tehát ezen jóval kevesebb vizet tudunk feladni a medencékbe. , ami ugyanakkor az elmúlt napokban még éppen elég volt ahhoz, hogy ne legyen sehol vízhiány.

Tegnap és ma éjjel viszont további csőtörések keletkeztek más Érdi és Diósdi, amely csőtörések negatívan befolyásolták a medencék tölthetőségét. Így mára olyan mértékben csökkentek a medence szintek, hogy azt valószínűsítjük, holnap Érd egy részén Törökbálinton és Diósd egy részén vízhiány lesz, ami előreláthatólag szombat-vasárnapig eltarthat (mert a tervezett pénteki csőjavítás után idő kell az újra töltésekhez). Sóskúton és Pusztazámoron csak rövidebb idejű vízhiány várható.

Mivel a Zámori vízrendszer nem önálló, hanem egy térségi rendszer része és mi vagyunk a vezeték végén nem zárható ki, hogy Zámoron is előfordulhat rövidebb időszakban vízhiány, vagy nyomáscsökkenés, nyomásingadozás. Tehát, ha valaki azt fogja tapasztalni a következő 3-4 napban, hogy kisebb fennakadások vannak a szolgáltatásban, akkor tudjon róla, hogy az ÉTV Kft. folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán.

Önkormányzat

 

Decrease font size Default font size Increase font size