Adventi ablakok Pusztazámoron

Nyomtatás

Idén immár negyedik alkalommal élő adventi naptárra emlékeztetnek az ablakok a faluban. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé változik azzal, hogy 24 napon át más-más házon kereshetjük az aznapi számmal feldíszített ablakot. Testi-lelki egészséget szolgáló sétálóprogram ez ilyentájt kicsinek, nagynak, hiszen a friss levegő mindenkinek ajánlatos, és a keresés élménye még gazdagabbá teszi ezeket az együtt töltött pillanatokat. Sokan évek óta részesei a játéknak, de mindig akad új jelentkező, aki szívesen csatlakozik a kezdeményezéshez.

Az adventi készülődésben bárki részt vehet, a jelentkezőknek csak arról kell gondoskodniuk, hogy ki legyen világítva a feldíszített, utcáról jól látható ablak vagy kapu, egészen szentestéig. Sétálás közben olyan élményben van részünk, mintha az adventi naptár ablakait nyitogatnánk.

A dekorációs ötletek tárháza kimeríthetetlen, készülnek díszek üvegfestéssel, krétafilccel, papírból, mézeskalácsból stb. Kicsik-nagyok örömmel készülnek, több helyen teával, forralt borral vagy a ház elé kirakott mézeskaláccsal, szaloncukorral várják a vendégeket. Napjainkban talán még nagyobb szükség van az ilyen lélekfrissítő, közösségépítő kezdeményezésre, ami örömöt és reményt ad, hogy élni jó!

Az, hogy hol lehet megtalálni az aznapi aktuális ablakot, minden nap 15 óra körül kikerül a Zámor rámol Facebook-oldalra. A sétálók, ha megtalálják az ablakot, fényképeket készítenek és felteszik az oldalra – előre is köszönet nekik. Karácsonykor montázst készítünk a képekből, így egyben lehet gyönyörködni az az évi csodákban.

Idén először szavazással megválasztjuk a legszebb ablakot, a nyertes ajándékcsomagban részesül. Folyamatosan lehet csatlakozni, tehát egészen december 23-ig várom a jelentkezéseket, hiszen még szenteste is lehet díszíteni ablakot, ha kedvünk tartja. Minél több helyszín van egy nap, annál jobb. Amennyiben valaki szeretné feldíszíteni egy számmal az ablakát, várom a hívásokat a 30/397- 0051-es telefonszámon, vagy a Facebookon privát Messenger-üzenetben.

 

Szőke Szilvia

 

Decrease font size Default font size Increase font size