A Plébánia nyári programjairól

Nyomtatás

Idén napközis táborunk központi eleme a sakkozás volt. Megtanultuk az alapvető szabályokat, játékok, színes eszközök és Polgár Judit sakkprogramjának segítségével. Készített minden gyermek saját sakktáblát, a hét végére pedig már sakkjátszmákat játszottak a gyerekeke óriás sakkszőnyegen és asztali sakktáblán egyaránt.

A hét folyamán mindezt kiegészítve a királyok, várak témájához kapcsolódóan szerveztünk programokat, kirándulásokat. Egy részletes, többórás múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettünk részt Tatán a Várban, Gárdonyban pedig megnéztük a Várparkot. Emellett elkirándultunk a Tatai Fényes Tanösvényre, a Minipoliszba Biatorbágyra, és népi játékokkal ismerkedhettünk meg Gárdonyban, a Skanzen játszóházában.

Ez a tartalmas, vidám hét nem jöhetett volna létre a szülők, a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint Pusztazámor Községi Önkormányzat anyagi támogatása nélkül, melyet nagyon köszönünk!

 

 Cor-Way®–LelkesTest (mozgáskurzussal egybekötött lelkinap)

Július végén, egy szombati napon a 4 egyházközség 16 év feletti korosztályának Molnár Renáta mentálhigénés tréner tartott  egy lelkigyakorlatot. A nap elején a helyes testtartás és annak gyakorlati megvalósítása, valamint a nordic walking 3 alaptechnikája volt a középpontban. Délután a természetben folytattuk a programot. A nodic bottal való séta és helyes légzés gyakorlása közben egy bibliai történetet – az emmauszi tanítványok útját – gondolhattuk végig Renáta vezetésével. Megtapasztalhattuk a mozgás és ima összekapcsolódását, a test és lélek kapcsolatát egy új formában.  

 

Pusztazámori búcsú

2022 tavaszára elkészült a templomunk belső felújítása, valamint a térkövezés és a kerítés. Az új teret az idei búcsú alkalmával Spányi Antal megyés püspök megszentelte. Ezen a napon templomunkban ünnepi misén vehettünk részt. A püspök atyát verssel, virággal köszöntötte Andrásfalvy Angéla, majd a felújításról szóló beszámolót hallgathattuk meg. A négy egyházközség énekelni szerető tagjaiból húsvétkor síkerült egy kis kórust létrehozni. A misén a népénekek mellett a kórusunk is énekelt, mely által még szeretetteljesebb együttlétben volt részünk.  A szentmise után a kertben felállított Szűz Mária- szobrot is megszentelte Spányi Antal, majd a délelőttöt agapéval, beszélgetéssel zárhattuk. Püspök atyát, kísérőjét és az egyházközség képviselő-testületi tagjait pedig ebéddel vendégelhettük meg. Köszönjük az egyházközség tagjainak a sok-sok segítséget, ez a szép ünnep összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg!

 

 Bérmálásra felkészítő lelki nap

Lénárd atya az elmúlt tanévben heti rendszerességgel készítette fel az ide bérmálkozókat. A szeptemberi ünnep előtt, még augusztusban verbita atyák, kispapok látogattak el hozzánk, és a plébánián egy lelki napot tartottak a bérmálkozóknak. A nap során előadásokat hallgattak meg a fiatalok a bérmálással kapcsolatban, különböző nyelveken énekeket tanultak meg, szentmisén vehettek részt és végül közös kooperatív játékokat játszottak. Nagyon köszönjük a program szervezését Vilonya Lászlónak, és a Székesfehérvári Püspökségnek az anyagi támogatását! Örömünkre szolgált, hogy felújított plébániánk helyet tudott adni ennek az ifjúsági programnak!

 

Réderné Simon Éva

Pusztazámor Római Katolikus Plébánia,

közösségszervező

Decrease font size Default font size Increase font size