Ilyen lesz a következő tanév

Nyomtatás

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2023/24-es tanév rendjéről szóló rendelet. A tanév szeptember 1-jén, pénteken kezdődik és június 21-éig, péntekig tart. Az egy héttel később kezdődő jövő évi nyár szünetet ellensúlyozza, hogy az évközi szünetek hosszabbak lesznek.

Íme a legfontosabb dátumok és tudnivalók:

2023/2024. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2023. szeptember 1.

  • (péntek) és utolsó tanítási napja 2024. június 21. (péntek). A középiskolák utolsó évfolyamán vagy befejező szakképzési évfolyamán az utolsó tanítási nap középfokú iskolákban 2024. május 3. (péntek), két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2024. május 31. (péntek).
  • Az őszi szünet 9 napos lesz, október 28-án, szombaton kezdődik, a szünet utáni első tanítási nap: november 6., hétfő.
  • A téli szünet 17 napig tart, december 22-én, pénteken kezdődik, a szünet után január 8-án, hétfőn kell először iskolába menni. Az első félév 11 nappal később, január 19-én ér véget.
  • A tavaszi szünet 11 napos: március 28-án, csütörtökön kezdődik, az első tanítási nap április 8-a, hétfő lesz.
  • Az iskola más napokon is adhat szüneteket, de azokat a heti pihenőnapon (vagyis a szombatok egyikén) pótolni kell.
  • Az őszi érettségi időszak október 13-án az írásbeli nemzetiségi nyelvvel, kezdődik, majd október 16-án jön az írásbeli magyar, másnap a matek, és így tovább október 27-ig. A szóbeli érettségiket november 9–13. (emelt szintű) és 20–24. (középszintű) között kell megrendezni, az első turnus tehát az őszi szünet után lesz.
  • A májusi érettségi időszak a május 6-i magyar írásbelivel kezdődik (előtte 3-án lesznek a nemzetiségi érettségik). A szóbeli érettségiket június 5–12. (emelt szintű) és június 17. –július 3. (középszintű) között kell megtartani.
  • A középiskolai felvételiket január 20-án kell megírni, az írásbeliről február 9-ig kapnak értesítést a felvételizők, a szóbeliket március 4–20. között tartják, a felvételi eredményét május 2-ig kell megkapniuk a jelentkezőknek. A középiskolai beiratkozások június 26–28-án lesznek.
  • Ha rendkívüli tanítási szünetet kell elrendelni, és az iskola nem tudja pótolni az amiatt kieső napokat a tanév végéig, akkor „indokolt esetben gondoskodik az elmaradt tananyag 2024/2025. tanítási évben történő feldolgozásáról”, de évet ezért senkinek nem kell ismételnie.

 

Decrease font size Default font size Increase font size