Emelkedő támogatások

Nyomtatás

A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

Nagy-Vargha Zsófia a fiatalok támogatását szolgáló intézkedésekről elmondta, az első sikeres nyelvvizsga díjának visszatérítése alapvetően 35 éves korig jár, de gyermekvállalás esetén megszűnik a korhatár.

Ugyanez igaz a fiatalok jogosítványszerzésének támogatására is – folytatta, hozzátéve: a sikeres KRESZ-vizsga díját 25 ezer forintos értékhatárig visszafizetik a húsz év alattiaknak, de aki kisgyermekkel van otthon – legyen szó akár egy gyeden lévő nagyszülőről – korhatár nélkül élhet a támogatási formával.

Nagy-Vargha Zsófia emlékeztetett a 2008 óta futó Nemzeti Tehetség Programra is, amelyet – közlése szerint – az utóbbi években egyre több tartalommal és több forrással hirdetnek meg. Eddig összesen 19 ezer projekt kapott támogatást 33 milliárd forint értékben, és évente 300-350 ezer tehetséges fiatalt érnek el a program révén – összegezte.

 

A helyettes államtitkár jelezte továbbá, hogy hamarosan meghirdetik a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram soron következő pályázatait is. Tájékoztatása szerint 2023-ban a lelki egészség témája kerül középpontba, ezért olyan ifjúsági szervezetek pályázatait várják, amelyek programjában ez a tematika megjelenik.

Forrás: napi.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size