Gépjárműadó-befizetés: egyszerűsít a NAV

Nyomtatás

Szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó tételeket, vagyis a gépjárműadót. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelmeztet, hogy jelentősen egyszerűbb módszer is van a befizetésre: a tranzakció már intézhető a NAV mobilappján keresztül is.

Csaknem 1,5 millióan kapnak levelet elektronikus tárhelyükre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadó második részletéről, illetve korábbi elmaradásukról. Az adó már a NAV mobilappjában is befizethető pár koppintással vagy közvetlenül a levélben található linkről – írja közleményében az adóhatóság.

A gépjárműadó második részletére a befizetési határidó szeptember 15-én jár le. Addig lehet utalni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Viszont most új és egyszerűbb módszereket is lehet használni, mint a korábbi években megszokott sárgacsekkes vagy utalásos megoldások: a NAV-Mobil új fejlesztésű Gépjárműadó-menüpontjában is intézhető a befizetés, amivel pillanatok alatt, mobilról is intézhető a gépjárműadó megtérítése. Az applikáció Androidra a Google Play Store-ban és iPhone-ra az Apple App Store-ból is letölthető a linkekre kattintva.

Forrás: napi.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size