Már a Velencei-tóig bringázhatunk

Nyomtatás

Az első forgalomba helyezett, a főváros és Etyek közötti szakasz után július 27-étől már egészen a Velencei-tóig lehet eljutni kerékpárúton.

A Budapest–Balaton kerékpáros útvonal teljes, 108,2 kilométeres hosszából az Etyek–Velence szakasz 32,6 kilométer hosszú, amely tartalmazza a meglévő 2,9 kilométeres kerékpárutat Gyúró és Tordas között. A beruházás során 18 kilométer hosszan mezőgazdasági-kerékpáros vegyes forgalmú út épült a meglévő földutak leburkolásával, 1,9 kilométeren Nadap és Velence között pedig új, önálló kerékpárút épült ki, illetve 1,2 kilométeren felújították a burkolatot és kerékpársávot jelöltek ki.

Egy új híd is épült Pázmándon a Bágyom ér felett, valamint átépítették vagy felújították a meglévőket. A most átadott szakasz Etyek, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pázmánd, Nadap településeket és Velence városát érinti.

A szakaszon két új pihenőhelyet is kialakítottak, ahol padok és asztalok szolgálják a megpihenni vágyó biciklisek kényelmét. A kerékpárútnak köszönhetően a helyi szolgáltatók, azaz a szállásadók, vendéglátóhelyek forgalma is megnőhet.

A kerékpárút turizmus bővítése mellett a helyben élők életkörülményén is javít, a belső közlekedést is teljesen meg fogja változtatni. Nem csak a sportolás felé nyit egy kaput, hanem a településen belüli mindennapokat is segíti.

Egy hónapon belül már Balatonakarattyáig is el lehet jutni biztonságosan, így hamarosan a végéhez ér a Budapest–Balaton kerékpárút projekt.

 

Decrease font size Default font size Increase font size