Köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

Nyomtatás

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon ez a nap legyen a Köztisztviselők napja. 1997-ben tartották meg először. 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények csak ügyeletet tartanak.

 „A központi, a területi és a helyi közigazgatásban dolgozó tisztviselők az állam működtetésének alappillérei. Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az etikus, ügyfélközpontú ügyintézés. E hivatás gyakorlói ennek tudatában végzik mindennapi munkájukat. Tisztában vannak azzal, hogy milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek, az állam és az önkormányzatok szolgálata, a közjó érvényre juttatása.

Tisztelettel köszöntjük a Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót!” – fogalmaz a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége.  

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size