Változik a szelektív hulladék begyűjtése

Nyomtatás

Változik a szelektív hulladékok begyűjtése Pusztazámoron

 

A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FKF Hulladékgazdálkodási Divízió tájékoztatja a pusztazámori lakosságot, hogy a hatékonyabb és tervezhetőbb munkavégzés érdekében átszervezték az agglomerációs hulladékgyűjtő járataikat. Ennek eredményeként júniustól kezdődően Pusztazámoron a korábbi havi 1 alkalom helyett 4 heti ürítési gyakorisággal gyűjtik be a szelektív hulladékot. Ez nem csak a járatszervezés szempontjából előnyös, hanem a lakosság számára is kiszámíthatóbbá teszi a szállítást, hiszen június 29-től fixen négyhetente szerdán fogják elszállítani a szelektív hulladékot a háztartásoktól. Az új időpontokat már közzétették a Társaság honlapján található hulladéknaptárban is, amely a https://www.fkf.hu/agglomeracio-ugyfelszolgalat/pusztazamor címen érhető el.

A változás további pozitív hozadéka a lakosság számára az is, hogy így a korábbi évekhez képest plusz egy ürítési napra kerül sor a jövő évtől kezdve.

Az ürítési gyakoriságon kívül az átszervezés érinti a hulladékszállítás módját is: júniustól ugyanaz a jármű fogja elszállítani a papír és a kevert csomagolási (műanyag, fém és italoskarton) hulladékokat, amelyeket a begyűjtést követően partnereik több anyagcsoport szerint válogatnak, majd feldolgoznak.

Az FKF kéri a lakosságot, hogy a változásoktól függetlenül a szelektív hulladékokat az eddig megszokott rend szerint – a kevert csomagolóanyag (műanyag, fém és italoskarton) hulladékot átlátszó, lezárt zsákban; míg a papír és karton csomagolási hulladékot hajtogatott, kötegelt formában – helyezzék ki az ingatlanjuk elé az elszállítási napon legkésőbb reggel 6 óráig.

A változásokról ügyfeleiket postaládába elhelyezett tájékoztató útján is értesíteni fogja a Társaság.

Az FKF bízik benne, hogy ezen változások a hatékonyabb munkavégzést és a pusztazámori lakosok megelégedését fogják szolgálni.

 

Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

FKF Hulladékgazdálkodási Divízió


fkf

Decrease font size Default font size Increase font size