Vonattal a Balatonra

Nyomtatás

Idén május 16-tól lép életbe a balatoni előszezon utasforgalmához igazított MÁV-menetrend, amely június 17-ig, a nyári menetrend bevezetéséig lesz érvényben.

Fontosabb újdonságok:

  • Már az előszezoni hétvégi napokon közlekedik a KISS emeletes motorvonat a déli parton a Szob és Fonyód közötti Jégmadár expresszvonatként.
  • A Budapest-Déli és Keszthely között pénteken és szombaton az éjszakai Bagoly vonat is közlekedni fog.
  • Nagykapacitású kerékpárszállító kocsik közlekednek a déli partra a Tópart InterCity-kben, az északi partra pedig a Kék Hullám sebesvonatokban és a Vízipók InterRégió járatokban közlekednek, ezeket érdemes igénybe venni a bicikliseknek, kerekező csoportoknak.
  • A megújult Balaton24 és Balaton72 napijegyek nemcsak a vonatokon, hanem több, a tó körül közlekedő Volánbusz-járaton is felhasználhatók.
  • Tervezetten május végétől már 34 balatoni állomáson, megállóhelyen egyszerűbbé és gyorsabbá válik a jegyvásárlás a kihelyezett jegyautomatákból.

A part menti nagyobb települések: Siófok, Balatonfüred, Fonyód az alapütemű, átlagosan óránkénti követésű vonatok mellett további vonatokkal is elértővé válnak.

Elő- és utószezonban a déli parton elindulnak kétóránként a Déli-Parti InterRégió járatok, amelyek jelentős minőségi javulást hoznak, ugyanis a korábbi hagyományos kocsik helyett már FLIRT motorvonatok lesznek, így klimatizált eljutást biztosítanak a kisebb dél-balatoni megállóhelyekre is. Az óránkénti IC (Tópart, Balaton) közlekedés ezekkel a járatokkal egészül ki, egy-két vonatot leszámítva a Budapest-Déli és Balatonszentgyörgy között közlekednek.

Részletek itt.

Forrás: erdmost.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size