Szeptembertől megszűnnek a dugók a hárosi Duna-hídon

Nyomtatás

Júniusban teljes szélességében lezárták az M0-s autóút Deák Ferenc (hárosi) Duna-hídjának az M1-es autópálya felé vezető hídját felújítás miatt. A munka jelentősen megterhelte a forgalmat nyáron, ám hamarosan befejezik a munkát, és várhatóan szeptember 1-jétől teljes egészében újra járható lesz az M0-ás.

Az M0-ás déli, hárosi Duna-hídján (más nevén, Deák Ferenc híd) a fővárosi Műegyetem közreműködésével átfogó vizsgálatokat hajtottak végre a közelmúltban. A felújított hidat tavaly tavaszi átadása után az elővigyázatosság érdekében kellett lezárni. 

A szakemberek új hídsarukat építettek be, de elsőként meg kellett erősíteni a régi acél hídszerkezetet a saruk környezetében. Ehhez acélbordákat hegesztettek be a hídtest belső részein. A munkálatok idejére a hidat le kellett zárni, a szerkezetet ugyanis hidraulikus sajtókkal megemelték, és ideiglenes támaszokra helyezték. A híd szerkezetét megerősítő munkák befejezését követően kerülhettek helyükre az új fazéksaruk.

Szeptember 1-jétől a forgalomterelés megszűnik, de decemberig hétvégente az északi pálya hídján rövid ideig (legfeljebb egy-két óráig) tartó forgalomkorlátozásra számítani kell.

Forrás: erdmost.hu

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size