Már olvasható a Zámori Hírek friss száma

Nyomtatás

A nyomtatott szám megjelenését megelőzve már olvasható itt, a község honlapjának Hírek rovatában (Újság) a helyi lap 2021/4. száma.

A lap 2. oldalán képes beszámolót olvashatunk a zámori iskolások tanév végi programjairól, Patóné Hradil Adrienn tagintézmény-vezető tollából.

Az újság 3. oldalán az augusztus 20-ai ünnepségre és szabadtéri szentmisére szóló meghívót adja közre.

Négyoldalas összeállítás emlékezik a község közelmúltban elhunyt művelődésszervezőjére, Kiss Ágnesre. A lap közreadja dr. Fekete Zsuzsannának a temetésen elmondott búcsúztatóját, valamint közli a családtagok gondolatait is.

A község közéletével kapcsolatos híreket olvashatunk a 4–6. oldalon: a képviselő-testületi határozatok mellett információkat kapunk a játszótér megújulásáról, az óvoda nyílászáróinak cseréjéről, valamint a Móricz Zsigmond utca felújításáról. Beszámol az újság arról a sóskúti sajtótájékoztatóról, ahol állami vezetők, valamint dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője a környékbeli templomok megújításáról, a megítélt pályázati támogatásokról számoltak be.

Az idén szerencsére már ismét mód nyílt megrendezni a gyerekek nyári táborait; erről ír a Roóz Andrea és Magyar Mariann.

A 88 éves Páli Anna, Panni néni két írással is jelentkezik ebben a számban (Évfordulók ünneplése; Emlékezés a 100 éves árpádhalmi katolikus templomra).

Ismerd meg a szomszédodat! címmel indított sorozatot Szőke Szilvia az újságban. A sorozat második írásában a zámori születésű és ma is itt élő fodrászt (és hobbihorgászt), Schattman Tamást mutatja be interjújában.

Zámori sportágajánló címmel készített részletes összeállítást a helyi és környékbeli sportolási lehetőségekről Csuta Albert. A sportágleírásokat, honlap- és e-mail-címeket, edzőneveket tartalmazó írás mind a gyerekeknek, mind a szülőknek hasznos, hiánypótló ismeretekkel szolgál.

K. Z.

 

Decrease font size Default font size Increase font size