Zámori sportágajánló

Nyomtatás

Ezt a sportágajánlót abból a célból állítottam össze, hogy a környékben sportolási lehetőséget kereső gyermekeket, felnőtteket információkkal lássam el döntésükhöz. Amint a továbbiakban olvashatják, több sportág edzéseit látogathatják a közelben: Biatorbágyon, Sóskúton, Tárnokon és Érden, ezek némi utazási hajlandóságot igényelnek.

Helyben ajánlom szíves figyelmükbe a nemrég felújított műfüves focipályát a Park utcában, illetve a szabadtéri sportolásra (futás, túrázás, nordic walking, kerékpározás) kiválóan alkalmas környékbeli földutakat (Gyúrói út, Zámori-patak völgye, Sas-hegy, Etyeki-dombság stb.).

Több szülő jelezte, hogy helyi szervezett sportolásra is van érdeklődés: a műfüves pályán gyermekfoci-foglalkozásokra merült fel igény. Ennek lehetősége elsősorban a jelentkezők létszámán múlik, úgyhogy kérném, hogy az érdeklődő fiúk és lányok szülei ezügyben keressenek meg. Felmérjük, hogy hány érdeklődő van a szakember által vezetett helyi kölyökfoci-edzésre.

2021. augusztus 30-án sportágválasztót tartanak Biatorbágyon, a Viadukt SE Kolozsvári utcai és az Iharosban lévő pályáin. Ez remek alkalom, hogy a gyerekek kipróbálhassák magukat labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában, atlétikában, frizbiben, kerékpározásban, dartsban, szkanderben, karatéban, sakkban  vagy akár judóban .

Sportedzések a közelben: a zámori szülők, gyerekek ajánlásai alapján az alábbi felsorolás a sportágakat, klubokat tartalmazza, milyen korosztálynak ajánlják, hol vannak az edzések, kinél lehet bővebb információhoz jutni és jelentkezni az edzésre.

Sportágak:

  • Karate

Klub: Yama Karate Klub

Kiknek: Az edzések bontott csoportban történő felosztása lehetővé teszi, hogy a sportolni vágyók korosztályuknak megfelelő csoportokban próbálhassák ki a japán küzdősportok egyik legelterjedtebb stílusát, a Shotokan karatét. Aki kedvet érez egy ősi harcművészet, küzdősport, tradicionális versenysport kipróbálására, bekapcsolódhat egy nemzetközi szinten is eredményes szakosztály munkájába, edzőtáborozhat, övvizsgákon és versenyeken bizonyíthatja rátermettségét. Ezen túl a rendszeres mozgással biztosíthat magának egy kiegyensúlyozottabb életvitelt.

Edzéshelyszín: Törökbálint, Sóskút

Bővebb információ: Gyimesi Balázs, tel.: +3670/218-7718

www.yamakarate.hu

 

  • Judo

Klub: Benta Se Érd

Kiknek: Várják öt-tíz éves fiúk és lányok jelentkezését. Szeretnél egészséges, erős és ügyes lenni? Akarsz egy jó közösséghez tartozni? Kíváncsi vagy, milyen a dobogó tetején állni? A szakképzett edzők nemcsak az edzéseken és versenyeken, de az életed más területein is igyekeznek segítséget nyújtani. Légy egészséges, erős és céltudatos! Építsd fel saját akaraterőd! A judo testnevelési rendszerén keresztül ezt mind elérheted! Vár benneteket a Benta Sportegyesület!

Edzéshelyszín: Érd, Kós Károly Szakképző Iskola, Ercsi utca 8.

Bővebb információ: Krausz János, tel.: +3620/965-2242

 

  • Birkózás és szumó

Klub: Érdi Spartacus

Kiknek: 5–8 éves kortól elkezdhető, kedvező tagdíjak, az Érdi Aréna létesítményhasználata, nagyobb korban már uszoda- és szaunahasználattal együtt.

Edzéshelyszín: Érd, Aréna

Bővebb információ: Südi Gábor edző, tel.: +3620/466-1872

www.erdispartacus.hu

 

  • Műkorcsolya, szinkronkorcsolya, jégtánc

Klub: Budaskate SE

Kiknek: 4 éves kortól 99 éves korig várják azokat, akik szeretnének megismerkedni a korcsolyázás fortélyaival. Az oktatást jól képzett, tapasztalt edzők és gyermekszerető oktatók végzik. Külön, kislétszámú csoportokban, minden gyermekre odafigyelve folyik a kezdők (4 éves kortól), a középhaladók és a haladók tanítása.

Edzéshelyszín: Érdi Jégcsarnok

Bővebb információ: Tóth Márta, tel.: +3670/635-8841

www.budaskate.hu

 

 

  • Jégkorong

Klub: Kárpáti Farkasok

Kiknek: 6 éves kortól, Magyarország legjobban felszerelt jégpályáján várják a jékorong iránt érdeklődő fiatalokat.

Edzéshelyszín: Érdi Jégcsarnok

Bővebb információ: Nagy Attila sportmenedzser, Miklós Éva tel.: +36 30/603-0021

 

  • Kosárlabda

Klub: Radobasket

Kiknek: 8 éves kortól ajánlott.

Edzéshelyszín: Budaörsön (Herman) vagy Érden (Kőrösi)

Bővebb információ: Radovics József, tel.: +36 20/950-2044

Email: radobasket@radobasket.hu

 

  • Atlétika

Klub: Viadukt SE

Edzéshelyszín: Biatorbágy, a Kolozsvári utcai gyönyörűen felújított atlétikapályán.

Kiknek? 6 éves kortól ajánlott. Ismertesd meg gyermekeddel a sportok királynőjét. Az edzések három csoportra osztva zajlanak, Móri-Donáth Kata volt olimpikon rúdugró, valamint Juhász Julianna volt középtávfutó szakmai irányításával. A kiscsoportban elsősorban játékos foglalkozást tartanak, melyek az ebben a korban nagyon fontos koordinációs fejlesztésből, a testtudat kialakításából áll. Kúszás, mászás, ugrások, futás, pont azért, hogy később bármilyen sportágat is választ a gyermek, legyen hozzá egy megfelelő alapja. Az edzések alkalmával, játszva ismerkednek meg a gyermekek az atlétika egyes versenyszámaival. A közepes és nagycsoportban már az atlétika versenyszámainak technikai elsajátítása, állóképesség-fejlesztés kerül előtérbe, azonban a koordináció- és törzserőfejlesztés is kiemelt hangsúlyt kap.

Bővebb információ: Móri-Donáth Kata, tel.: +3630/516-5718

Email: viaduktatletika@gmail.com

www.viaduktse.hu/atletika/

 

  • Lovastorna (voltizs)

Klub: Szárnyaló Lovassport Egyesület

Kiknek: 5 éves kortól várják a gyerekeket e gyönyörű, különleges és magával ragadó képzésre. A sportág koordináció-, koncentráció- és egyensúlyfejlesztő, valamint a gerinc melletti mélyizomzatot is erősíti.

Edzéshelyszín: sóskúti nagylovarda

Bővebb információ: Páska Ildikó, tel.: +3670/610-1624

 

  • Tánc

Klub: Törpördög és Tinitündér Tánc Tanoda

Kiknek: ovis kortól felnőtt korig. A gyerekek elsajátítják a klasszikus balett alapjait is.

Bővebb információ: Perényi Nóra, tel.: +3620/586-9818

www.tanctanoda.hu

 

  • Akrobatikus rock and roll

Klub: Masters SE

Kiknek: 6-8 éves kortól elkezdhető. Nagyon jó hangulatúak az edzések, igazi feltöltődést jelentenek.

Edzéshelyszín: Sóskúton tart edzést az egyik kiváló edzőjük.

Bővebb információ: Kőhalmi-Szűcs Réka, tel.: +36/20/562-0165

www.mastersse.hu

 

  • Akrobatikus torna

Klub: Érdi Tornaclub

Edzéshelyszín: az érdi Vörösmarty Gimnázium tornaterme

Kiknek: Elkezdhető már akár 4-6 éves kortól.

További információ: Papp Ildikó, tel.: +3630/930-4173

Bővebben: www.erditornaclub.hu

 

  • Fitness, spinning, cross training

Klub: Tárnokfit fitness terem

Kiknek: elsősorban felnőtteknek. 450 m2 Techogym géppark, külön kardióterem, sokoldalúan képzett személyiedző-gárda (testépítés, dietetikai tanácsadás, alakformálás, szálkásítás, preventív gerincedzés), komplex gerincterápia. Kiscsoportos edzések: spinning /spinRacing, hasburning /alakformáló Cross Training (ÚJ EDZŐPÁLYA), Tabata, TripleX Training gerincedzés.

Bővebben: Jónás Anna, tel.: +3630/650-6266

www.facebook.com/Tarnokfitness

(Az összeállítás a Zámori hírek 2021/4. számában is megjelenik.)

Összeállította: Csuta Albert

Decrease font size Default font size Increase font size