Fokozott sebességellenőrzés térségünkben

Nyomtatás

A koronavírus-járványt követően újra romlanak a baleseti statisztikák Érden és a környéken, és ezeknek gyakran oka a gyorshajtás. Az Érdi Rendőrkapitányság ezért mostantól napi rendszerességgel méri a sebességet, ráadásul nemcsak nappal, hanem éjjel is, sőt akár civil autóból is.

Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője az Érd TV-nek elmondta, nem az a cél, hogy mindenkit megbüntessenek, sokkal inkább azt szeretnék elérni, hogy kevesebb legyen a baleset és senki ne sérüljön meg. Tavaly a koronavírus-járvány ideje alatt jelentősen csökkentek a baleseti statisztikák, ám ahogy újra kinyitott minden és szabadabb a mozgástér, úgy egyre több a gyorshajtás és sajnos a személyi sérüléses baleset is. 

A rendőrség az eddigi sebességmérések kapcsán alkalmazta a jól látható rendőrségi modult: kint állt a rendőrautó, a rendőrjárőr, és úgy végezte a sebességmérést. Ugyanakkor, mivel azt tapasztalják, ha a gépjárművezetők tudják, hol számíthatnak sebesség ellenőrzésre, akkor bár az érintett területen lassítanak, de előtte és utána is gyorsabban hajtanak. Éppen ezért a mostani akcióban is alkalmazzák az ún. rejtett sebességmérést, azaz nem biztos, hogy kint lesz az autó mellett a sebességmérő eszköz, és az sem biztos, hogy ezt csíkos autóból fogják végrehajtani, mert van erre rendszeresítve civil szolgálati autó, és ezt a sebességmérést már nem csak álló helyzetből, hanem mozgásból is végre tudják hajtani. 

Forrás. erdmost.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size