Játszótér-átalakítás

Nyomtatás

Játszótér-átalakítás

A Koroda-kertben található játszóterünk 2004.05.28-án került átadásra. Az évek során a játszótér környezete szépen átalakult (parkosítás), viszont maga a tér és a benne található eszközök már nincsenek olyan állapotban, hogy a településen élő (kis)gyerekes családok és idelátogató rokonok, turisták gyerekei biztonsággal használni tudják. A játszótéri eszközök fából készültek, amelyen mára már korhadások találhatók. Az ütéscsillapító gumiburkolatok elmozdultak, egyenetlenek. Éppen ezért a szülők és gyerekek nagy érdeklődéssel várhatják mikor kerül egy szép, biztonsággal használható, új játszótér, a falu központjában található 17 éves helyére.

játszótér 2004

2004.

játszótér 2021

2021.

 

A játszótér felújításával kapcsolatos projektelképzelés is már korábban megszületett, csak a megvalósítás váratott magára. Természetesen a több akadályozó tényező, mára már elhárításra került. A beérkezett ajánlatokból a kedvezőbbet adó társasággal az önkormányzat megállapodott és megrendelte tőlük az új, modern eszközöket és azok telepítéséhez szükséges munkálatokat.

A tervek szerint idén augusztus elején kezdődik a „rombolás” majd ezt követően az újjáépítés.

Jelen projektet az önkormányzat saját finanszírozásban valósítja meg. A beruházásra a költségvetésből 15.000.000 Ft-ot határolt el.

Az új eszközök között szerepelni fog kalandvár, mászó- és egyensúlyfejlesztő összeállítás, rugós hinta, mérleghinta, trambulin és homokozó. Marad az ivókút, lesz kerékpár tartó állvány és szelektív hulladéktároló váltja fel a jelenlegit.

Ha minden az elképzelések szerint alakul az új játszótér szeptember végén nyitja meg kapuit.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a játszótér július végén vagy augusztus elején időjárás és a munkálatok elkezdése függvényében bezár. Kérjük türelmüket és együttműködésüket az ideiglenes bezárás idejére.

Az elkészült új játszótér nyitásáról hasonló módon tájékoztatót fogunk készíteni.

Pátrovics Benedek
polgármester

Decrease font size Default font size Increase font size