Maszk: a rendelőkben továbbra is kötelező

Nyomtatás

A Magyar Közlöny 129. számában 2021. július 7-én megjelent 31/2021-es EMMI-rendelet szabályozza a maszkviselést az orvosi és szociális intézményekben.

Eszerint egészségügyi intézményben mindenki köteles az orrot és a szájat elfedő maszkot viselni, kivéve a kórteremben ápolt betegeket, a hat év alatti gyermekeket és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élőket.

Az egészségügyi intézményben dolgozóknak is viselniük kell a maszkot, amikor a betegforgalom számára nyitva álló, illetve betegellátást szolgáló helyiségekben tartózkodnak.  

Szociális intézményben a védettnek nem minősülő látogatóknak és dolgozóknak szintén kötelező a maszkviselés. A nem védett ellátottak lehetőség szerint viseljenek maszkot látogató fogadásakor, közösségi programokon, illetve ha közösségi térben tartózkodnak. 

Itt is kivételt jelentenek a hatodik életévét be nem töltött gyermekek, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élők.

 

Decrease font size Default font size Increase font size