Martonvásár is csatlakozott a Múzeumok éjszakájához

Nyomtatás

A program június 26-án, szombaton délután 3-kor a Trio Energico lemezbemutató koncertjével kezdődik (Műsoron: Antonin Dvorak: e-moll "Dumky" trió op.90, Astor Piazzolla - José Bragato: Négy évszak Buenos Airesben).

Öttől hatig zenés parksétát tartanak a kastélyban és parkjában: felidézik a Brunszvikok korát, megidézik Beethoven szellemét és azt a szerelmet, mely ide kötötte a zeneszerző szívét. Ezen az estén kinyitják a kastély földszintjét és a szigeten újra felcsendül a muzsika, ott, ahol egykoron Beethoven is alkotott.
Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

Öttől kilencig működik majd z alkimista labor, ahol megmutatják, mire jó a királyné vize, hogyan állítják elő a nyár illatait és más afrodiziákumokat.

Este kilenctől nagyzenekari koncert a tó partján: Kállai Ernő hegedűművész Buenos Aires hangulatát Piazzolla dallamaival varázsolja körénk. A koncerten Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben című művén kívül Dénes István vezényletével és átiratában Beethoven c-moll vonósnégyesének kamarazenekari verziója is felcsendül.
Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

A programon a hatályos kormányrendelet értelmében csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó 18 év alatti személyek vehetnek részt. 

A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy az egyes programelemekre jelentkezzenek az info@agroverzum.hu címen.

 A Múzeumok Éjszakája program megváltott belépőjeggyel, karszalaggal látogatható, díja 6 éves kor felett 1600 forint/fő 

Részletek itt és itt.

Forrás: erdmost.hu

Decrease font size Default font size Increase font size