Kerti zöldhulladék gyűjtése

Nyomtatás

Közeledik a tavasz, a jó idő érkezésével a természet is felébred és emellett átalakul. Kezdetét veszi az ősz nyomainak eltakarítása, úgymint a megmaradt falevelek, gallyak összeszedése és eltüntetése, valamint a tavaszi kerti munkák, a fák metszése, a talaj előkészítése a meglévő vagy az új növények fogadására. A kertek, udvarok rendben tartásával folyamatosan zöldhulladék keletkezik az otthonokban.

Az „Avar és kerti zöldhulladék égetése” című tájékoztatásunkhoz kapcsolódóan szeretnénk felhívni a figyelmet arra, ha valaki nem szeretne égetni, vagy nincs lehetősége a zöldhulladék helyben történő megsemmisítésére, ez esetben is van megoldás. Pusztazámoron a kerti zöldhulladék gyűjtésére gyűjtőpontok vannak kialakítva a következő helyszíneken: Levente tér, Napköziotthonos Óvoda előtt, Kereszt utca – Gárdonyi Géza utca sarka, Koroda-kert, a volt kocsma udvara.

Ezeken a helyszíneken az önkormányzat által kihelyezett konténerek azt a célt szolgálják, hogy a településünket folyamatosan rendben tartó munkások ebbe gyűjtsék össze a zöldhulladákot, de emellett lakossági gyűjtésre is rendelkezésre állnak. A tartalmukat folyamatosan ürítjük. Használják ki ezt a lehetőséget, és összegyűjtve a konténerbe dobják bele a zöldhulladékot (felhívjuk a figyelmet, hogy ne mellé!). Amennyiben egy konténer megtelt, vagy várják meg az ürítést, vagy keressenek fel egy másik helyszínre kihelyezettet.

Ezekbe a konténerekbe kifejezetten csak olyan zöldhulladékot helyezzenek, amely komposztálható: lehullott falevelek, ágak, lenyírt bokor, sövény, fű, valamint gyom. Az ágakat és gallyakat kötegelni kell (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és 15 cm átmérőjűek lehetnek), és csak így helyezhetőek a konténerbe.

Más egyéb megoldások is rendelkezésre állnak a zöldhulladék eltüntetésére, de talán ez a legpraktikusabb és a lakosság számára költséghatékonyabb. Figyeljünk oda a környezettudatosságra, otthonunk és községünk rendezettségére, tisztán tartására!

Pátrovics Benedek

polgármester

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size