Húsvétkor is ellenőriz a rendőrség

Nyomtatás

A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a baleset-megelőzésre, a balesetek számának csökkentésére, ezért húsvétkor fokozottan ellenőrzi a biztonsági öv használatát a magyar rendőrség.

 Mint a police.hu-n emlékeztettek, évtizedes gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Tapasztalataik szerint az elmúlt években csökkent az ittas járművezetők által okozott balesetek száma, ami azt mutatja, a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével.

Felhívták a figyelmet rá, hogy a biztonsági övet még mindig sokan nem használják, ezért ezt kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

Mint kitértek rá, baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket.

„A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező” – hangsúlyozzák, kiemelte, a járművezető ne fogyasszon szeszes italt és nem csak ő, hanem utastársai is kapcsolják be biztonsági öveiket.

 

Decrease font size Default font size Increase font size