Még lehet kerti hulladékot égetni - Tájékoztató a növényi hulladékok égetésének a veszélyhelyzet ideje alatti szabályairól

Nyomtatás

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII.2.) kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig (jelen állás szerint még hónapokig) továbbra is ,,a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, avar és kerti hulladék égetésre vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása".

Pusztazámoron a 2020. november 4.-én életbe lépett veszélyhelyzet alatt még nem került sor az égetést megengedő önkormányzati rendelet visszavonására. Az jelenleg még továbbra is hatályos. Vagyis Pusztazámor közigazgatási területén lehetőség van az avar és kerti zöldhulladék égetésére meghatározott napokon. A 6/2015.(III.24.) önkormányzati rendelet olvasható honlapunkon a helyi hírek között, valamint a nemzeti jogtárban (www.njt.hu).

Azaz Zámoron SZÁRAZ KERTI HULLADÉK égethető a lakott belterületen február 28.-ig kedden és csütörtökön 7.00-18.00 óra között, március 1.-től még szombaton is 7.00-12.00 óra között. A többi területen februárban is és március 1.-től is kedden és csütörtökön 7.00-18.00 óra között, szombaton 7.00-14.00 óra között. 

Azaz, aki a megadott időpontokban éget száraz növényi hulladékot, az nem követ el szabálysértést!

 

Dr. Újházi Miklós jegyző

Decrease font size Default font size Increase font size