A hulladék elszállításának rendje 2021-ben

Nyomtatás

Tisztelt pusztazámori Lakos, tisztelt Ügyfelünk!

Alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a lakóhelyére vonatkozóan a hulladék elszállításának rendjéről és az ezzel kapcsolatos további információkról. Kérjük, hogy a hulladékot minden esetben legkésőbb a gyűjtési napon reggel 6:00-igkikészíteni szíveskedjen.

Tájékoztató a kommunális (háztartási) hulladék gyűjtéséről

Kommunális (háztartási) hulladék a háztartásokban képződő vegyes, elkülönítetten gyűjtött, valamint nagydarabos hulladék, ideértve a lakásokban, lakóingatlanokban, a pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben, valamint a lakóházak közös használatú helyiségeiben és területein képződő hulladékot. Kérjük, hogy a hulladékokat minden esetben legkésőbb csütörtök reggel 6:00-ig, jól megközelíthető és látható helyre kikészíteni szíveskedjen.

Szelektíven gyűjthető hulladékok és azok gyűjtésének módja

PAPÍR:Ide tartozik minden könyv, füzet, újságpapír, magazin, csomagolópapír, hullámpapír, karton, papírguriga, kiöblített és összelapított italos karton (tejes-, gyümölcsleves doboz).

Fontos, hogy a dobozokat lapítsuk össze, csökkentsük a térfogatukat, így sokkal kevesebb helyet foglalnak el. Továbbá a szelektíven gyűjtött papírok közé ne tegyünk ételhulladékkal szennyezett (vegyszerrel érintkezett vagy olajos, zsíros) papírokat, például a pizzásdobozt. Használt papír zsebkendőt vagy szalvétát se dobjunk ide.

A papír szelektív hulladékokat lapra hajtogatva, összekötegelve (a szelektív hulladék gyűjtésének napján reggel 6:00-ig) az ingatlanuk elé, jól látható, megközelíthető helyre szíveskedjen kikészíteni.

MŰANYAG ÉS FÉM:Ide tartoznak az üdítős és ásványvizes palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok kupakjai (samponos, habfürdős flakon), a háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejfölös, joghurtos poharak, továbbá a különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszköz) és italos- valamint konzervdobozok.

A különválogatva gyűjtött fém és műanyag közé ne kerüljön zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakon, margarinos doboz, élelmiszer maradványt tartalmazó műanyag, hungarocell, CD-lemez, magnó- és videókazetta, egyéb nem csomagolási műanyag (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk a jelenlegi technológiákkal nem megoldható.

A műanyag- és fémhulladékokat kérjük a szelektív hulladék gyűjtésének napján reggel 6:00-ig az ingatlanuk elé, jól látható, megközelíthető helyre szíveskedjen kikészíteni a hulladékok beazonosítására alkalmas, bármilyen átlátszó zsákban.

ÜVEGHULLADÉK: Üvegnek számít minden italos-, parfümös és egyéb öblös üveg. Fontos, hogy az edényzetekbe kupak nélkül helyezze el az üvegeket. Az üveghulladékokat az erre a célra kialakított gyűjtőponton tudja leadni a régi kocsma épület mögötti udvarban.

ZÖLDHULLADÉK: Lomb-, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom hulladékot Pusztazámor területének több pontján kihelyezett konténerbe helyezheti el. Ügyeljen arra, hogy az elszállításra szolgáló konténerbe kizárólag olyan zöldhulladék kerüljön, mely komposztálható. A fás szárú zöldhulladékok, ágak, gallyak pedig kötegelve (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és 15 cm átmérőjűek lehetnek és csak így helyezhetőek a konténerbe.) Kérjük, a konténerbe hulladékgyűjtő zsákot ne rakjanak!

FKF Zrt.

Decrease font size Default font size Increase font size