Nyomdában a Zámori Hírek decemberi száma

Nyomtatás

Már nyomdában van a helyi újság ez évi utolsó száma, amelyet várhatóan a jövő hét első felében vehetnek kézbe az olvasók. A lap 2. oldalán az idei iskolai Mikulás-programon készült képek láthatók, míg a 3. oldalon az önkormányzat karácsonyi és újévi jókívánságai olvashatók.

„Nyertesen fogunk kikerülni ebből a helyzetből” címmel készült év végi összegző interjú községünk polgármesterével, Pátrovics Benedekkel, aki az idei esztendőben történtek számbavétele mellett nem titkolja az önkormányzatok gazdálkodási nehézségeivel szembeni aggályait sem.

A lap 5. oldalán olvashatjuk az anyakönyvi híreket, megtudhatjuk, ki távozott el közösségünkből, és hány kisgyermek érkezésének örülhettünk az év során.

Hírt kapunk arról, hogy mostantól leadhatjuk a használt sütőolajat, valamint hogy elkészült településünk új sportparkja.

A koronavírus-járvány megtizedelte a községi rendezvényeket. Azonban nem minden program maradt el, így megvolt az óvodai Márton-nap, valamint számos rendezvényt sikerült megtartani az iskolában is (Újra együtt, 9. oldal). Mindennapi mese címmel az óvodai életről olvashatunk beszámolót a lapban.

Bizonyára nem sokatn értesültek róla, hogy a zámori születésú Hévey Teplin) Gyula plébános tiszteletére emléktáblát helyeztek el a budapest--terézvárosi plébánia falán. Az ügy hátteréről dr. Fekete Zsuzsanna ír a lapban.

 

A lapszámban dr. Fekete Zsuzsanna adventi gondolatait is olvashatjuk (11. old.), valamint hírt kapunk Pusztazámor csatlakozásáról az „adventi ablakok” elnevezésű akcióhoz (12. old.).

A 13. oldalon közölt képek segítségével megismerhetjük, hogyan érkezett meg (szekéren) a Mikulás Pusztazámorra.

A 14. oldalon egy rövid novellát olvashatunk (Hajnal Betlehemben címmel) Tamási Árontól, míg a 15. oldalon néhány aktuális hírt ad közre a lap.

K. Z.

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size