Cikkek

Vigyázzunk háziorvosainkra!

Nyomtatás

Kivonat az Emberi erőforrások Minisztériuma közleményéből:

"A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat.

Ezt a célt szolgálják a napokban meghozott intézkedések is:

  • a közgyógyellátásra való jogosultság a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad
  • a keresőképtelenségről szóló igazolásokat sem kell 2 hetenként kiállítani
  • március 13-ától bárki kiválthatja hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit, mert Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit
  • a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereit elektronikus vényen lehet rendelni
  • az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Azt kérjük, hogy minden idős ember a saját érdekében minimalizálja a személyes találkozásokat."

A felhívás célja, hogy a mindennapi orvos-beteg találkoa fokozott veszélynek kitett háziorvosokat próbáljuk megvédeni a fertőzésektől. Különösen az idősebb orvosainkat. Háziorvosainknak nagy szerepe van a védekezésben, a gyógyításban, ha betegség, vagy akár csak fertőzés gyanú esetén nem tudják ellátni feladataikat azt az egész közösség megsínyli. 

Kérünk tehát mindenkit, hogy csak indokolt esetben, akut megbetegedés miatt keresse fel orvosát. Enyhébb panaszok esetén először telefonon próbáljon kapcsolatba lépni velük! 

  • I. sz. háziorvosi körzet: 23 / 348 016
  • II. sz. háziorvosi körzet: 23 / 348 013
  • gyermekorvos: 23 / 348 012

A miniszteri utasításnak megfelelően a fogászati ellátás szigorúan a sürgősségi esetekre korlátozódik, kizárólag az Érd, Riminyáki u. 81 sz. alatti rendelőben, csakis telefonos bejelentkezés alapján.
Tel.: 06-30-6050033.

dr. Újházi Miklós
jegyző

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size