Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Mintegy 2 milliárd forint van még a Széchenyi pihenő (Szép) kártyán a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Az OTP Szép-kártyások a 2014-es juttatások több mint 97 százalékát már felhasználták, csak a pünkösdi hosszú hétvége alatt mintegy 120 millió forintot költöttek. A május 31-ig hátralevő időszakban kevesebb mint 1,5 milliárd forintot kellene elköltenie a kártyabirtokosoknak – közölte az OTP.

Az MKB Szép-kártyákon a 2014-ben átutalt keretösszeg 2,72 százaléka, 301,6 millió forint van még. A kevesebb mint 30 ezer érintett munkavállalót heti rendszerességgel e-mailben külön értesítik a lejárati határidőről, és a honlapon, valamint a Facebook-oldalukon is felhívják erre a figyelmüket.

A K&H Szép-kártyákon nagyjából 201 millió forint vár felhasználásra, az összeg 43 százaléka a szálláshely, 30 százaléka a vendéglátás, és 27 százaléka a szabadidő zsebben.

A törvényi kötelezettségnek megfelelően a május 31-i lejáratot követően a 2014-es el nem költött Szép-kártyás juttatásokat a kibocsátó bankoknak június 30-ig kell visszautalniuk a juttatást biztosító szervezetnek, a munkáltatóknak.

(Forrás: MTI)

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size