Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról; a Magyar Fejlesztési Központ online felületeinek fejlesztéseit Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa ismertette sajtótájékoztatón Budapesten. 

A jelenleg is több mint száz nyitott pályázatot rendszerezetten ismertető www.palyazatokmagyarul.eu honlapon a színnel és betűkombinációkkal jelölt témakategóriák száma megkétszereződött. Új funkcióként közvetlenül is lehet keresni a pályázatok és a lehetséges konzorciumi partnerek között. 

A mintegy 11 milliárd forintnyi elnyert támogatás történetét taglaló www.nyeromagyarok.eu célja a szemléletformálás, a céltudatos, innovatív pályázói hozzáállás kialakítása, a jó gyakorlatok megosztásával. Az oldal Kéry Anna Lilla „Mesés Magyarok” című sorozatával bővült, amely a projekteket mesés formában, a gyerekek számára is érthetően mutatja be. Az „akadálymentesített” honlapon mostantól sikeres pályázatokról szóló új hanganyagok is meghallgathatók.
Elmondta: a palyazatokmagyarul.eu elérte az ötszázezer oldalletöltést és elkészült az ötvenedik „nyerőmagyarok” interjú is. 
A sajtótájékoztatón Kiss Antal Ferjancsik Domonkossal, a Vasas vívószakosztályának elnökével, világbajnok és olimpiai egyéni 4. helyezett kardvívóval a pályázati tájékozódásról és tervezésről, Süli Jánossal, Paks polgármesterével az Elena pénzügyi eszköz alkalmazásával a paksi hulladékenergia felhasználását, elektromos buszok gyártását és beszerzését célzó project előkészítéséről beszélgetett.
A rendezvényen három nyertes projektgazda is bemutatta támogatott programját.    

A 2014–2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékű közvetlen uniós forrás nyílik meg mintegy ötszáz pályázatban. Az állami szervek, háttérintézmények, civil szervezetek, alapítványok, cégek és önkormányzatok által elnyerhető támogatások főként a kutatásfejlesztés, az innováció, az oktatás, a közlekedés, a környezetvédelem-klímapolitika és az energetika területein hasznosulhatnak. 
A Magyar Fejlesztési Központ a források elnyerését támogató információs, koordinációs és irányító szervezetként 2014 decemberében jött létre.

(MTI, Localinfo)

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size