Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az ünnepre készülő állampolgárok figyelmét:

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében kérik, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe.

A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos-  és gépjárműforgalommal.  Figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, idejében tájékozódjanak a változásokról.

A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket. A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el.

Járműveiket minden esetben zárják le. Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el, vagy használják a jól megvilágított, forgalmas parkolóhelyet.

A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használják a parkolás során. A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárják le, miután távoztak. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsák maguknál, biztonságos helyen, hogy ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.

A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál.

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérik, hogy a temetőlátogatók legyenek körültekintőek és tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy ezek a napok valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljanak.

Amennyiben valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, forduljon bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyen bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható számokon. Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérnek mindenkit, hogy figyeljenek embertársaikra is.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.júl. 19 Cs
Beethoven-estek Martonvásáron

Három estén kínál igényes szórakozást a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar  [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.júl. 18 Sze

 

OrszágosBővebben
2018.júl. 11 Sze
Időben ellenőriztessük a kéményeket!

Célszerű még a nyári időszakban, nem az utolsó pillanatra hagyva elvégeztetni a kémények karbantartását, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.júl. 10 K
A „visszahívott” fagyasztott zöldségek listája

Az utóbbi idők egyik legsúlyosabb élelmiszerbiztonsági ügyében intézkedik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.júl. 05 Cs
Megszűnnek a papíralapú betétkönyvek

Október elsejével kivezeti a papíralapú takarékbetétkönyveket az OTP – erről adott ki közleményt [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size