Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti ismereteinek és gyakorlati alkalmazásának minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben 46. alkalommal rendezték meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó verseny Pest megyei fordulóját.

Május 20-án a Biatorbágyi Általános Iskolában és a Szily-kastély területén került sor a megmérettetésre. Pest megyéből – a területi fordulókon nyertes – 7 gyermek, 4 ifjúsági és 4 felnőtt korcsoportú elsősegélynyújtók mérték össze tudásukat, egy versenyen kívüli, biatorbágyi védőnői csapattal karöltve.

Nyolc állomáson keresztül izgalmas gyakorlati és elméleti feladatok várták az elsősegélynyújtókat. Valóságszerű baleset-szimulációk, újraélesztés, petárdarobbanás okozta égés ellátása, kábítószeres tudatállapot alatt bekövetkezett törés és epilepsziás rohamot ellátása is szerepelt a feladatok között.

A gyermek kategória első helyezettje a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola csapata lett, az ifjúsági kategóriában a törökbálinti Bálint Márton Általános- és Középiskola csapat végzett az első helyen. A felnőttek közül a szentendrei Templomdomb Devils szerepelt a legjobban. Ők képviselik majd a megyét szeptember 9-én, Kaposváron az országos döntőn. A helyezettek mellett egy vöröskeresztes különdíjat vehettek át a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium tanulói, míg a Generali a Biztonságért Alapítvány 30 000 Ft értékű különdíját a ceglédi Török Egészségügyi Szakközépiskola csapata nyerte a legpontosabb és leggyorsabb újraélesztés bemutatásával.

A verseny fő támogatója a Biatorbágy Város Önkormányzata, a Generali a Biztonságért Alapítvány és a Biatorbágyi Általános Iskola volt. A versenyzők és résztvevők ajándékait az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Bakker Holland Hungary Kft. ajánlotta fel.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size