Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Másodszor hirdeti meg ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt., a tizennégy nyertes havi 70 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben, a jelentkezési határidő május 26-a – jelentette be a társaság vezérigazgatója Budapesten, egy tehetségnapi rendezvényen.

Bugár Csaba tájékoztatása szerint olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták, főiskolások pályázhatnak, akiknek hatályos diákhitel-szerződésük van. A jelentkezés feltétele egyebek mellett az is, hogy a hallgatónak legyen legalább két lezárt féléve. Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, valamint az előző két lezárt félévben a legalább 4,00-s korrigált kreditindex. A nyelvvizsga, a kutatói munka, a közéleti tevékenység és a sporteredmény pluszpontokat hozhat.

Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló indexmásolatot, továbbá a pluszpontokat igazoló dokumentumokat.

A tizennégy győztes fejenként havi 70 ezer, összesen 700 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben. A Diákhitel Központ május 26-ig várja a hallgatók jelentkezését.

A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú bizottság, a diákhitel szakmai grémium értékeli, és objektív szempontrendszer alapján javaslatot tesz a nyertesekre. A bizottság tagja Bugár Csaba mellett Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, valamint Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus.

A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint ötszáz hallgató jelentkezett, az első győztesek között jogász, orvos, villamosmérnök, vidéki és fővárosi, első-, másod-, sőt harmaddiplomás egyaránt előfordult. Többen köztársasági vagy Erasmus-ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társszerzők vagy önálló szerzők, kutatások résztvevői voltak – ismertette a vezérigazgató.

Bugár Csaba arról beszélt, hogy érdemes tanulni, befektetni a tudásba, és erre biztatta a jelen lévő tanulókat. Megjegyezte, a tavalyi pályázatok színvonala felülmúlta az előzetes várakozásokat.

Pavlik Lívia szintén kiemelte, hogy az ösztöndíjprogram első értékelésekor fiatal, rugalmas, ambiciózus hallgatókkal találkozott.

Úgy fogalmazott: ha az ember kitűz egy célt, és hisz benne, hogy el tudja azt érni, akkor el is fogja. Arra biztatta a jelenlévőket, ne féljenek feltenni a kérdést, hogy jó helyen vannak-e, és merjenek változtatni.

Szvetelszky Zsuzsanna úgy vélekedett, hogy mindenki tehetséges valamiben, a világnak pedig az összes tehetségre szüksége van.

MTI

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2017.okt. 18 Sze
Érdemes betekinteni a hitelbiztosítéki nyilvántartásba

Érdemes betekintenie a hitelbiztosítéki nyilvántartásba annak, aki használt autót vagy egyéb nagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2017.okt. 17 K
Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás

Már lehet jelentkezni a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők [ ... ]

OrszágosBővebben
2017.okt. 16 H
A NAV segítséget nyújt az internetes vásárláshoz

A biztonságos internetes vásárláshoz nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának [ ... ]

OrszágosBővebben
2017.okt. 12 Cs

November 10-én egy utalványon kapják meg az érintettek a novemberi nyugdíjat, az egyösszegű emelést [ ... ]

OrszágosBővebben
2017.okt. 12 Cs
Több havi részszámla egy borítékban

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója októbertől egy borítékban egyszerre akár több havi [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size