Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Tisztelt Ügyfeleink!


Az elmúlt napok szélsőségesen hideg időjárása miatt diszpécser szolgálatunkhoz tömegesen érkeztek segélykérő hívások, mivel a háztartásokban egyszer csak nem folyik víz a csapból. A helyszínre érve kollégáink a legtöbbször azt tapasztalják, a felhasználók nem gondoskodtak a vízmérő és a belső ivóvízhálózat fagymentesítéséről, megfelelő védelméről, és ebből adódik a szolgáltatás elégtelensége. A vezetékben keletkező jégdugó először csak a vizet apasztja el, később a csőrendszerben is kárt okoz, ami vízelfolyáshoz, csőtöréshez vezethet. Ilyenkor sajnos sok esetben már nem lehet segíteni a vízmérőn sem, csak a készülék teljes cseréje oldja meg a gondot, amit pedig meg lehetett volna előzni. A télen is lakott ingatlanokon túl az éppen lakatlan házakban, üdülőkörzetekben további százas nagyságrendben lehetnek még fel nem fedezett fagyások, ahol folyamatos a vízelfolyás és az ebből adódó anyagi kár.

A vízmérők és a belső ivóvízhálózat fagy elleni védelme tehát nemcsak felhasználóink szerződéses kötelessége, de anyagi érdeke is. Néhány egyszerű lépéssel elkerülhetőek a csőtöréssel járó anyagi károk és az, hogy olyan vízfogyasztásért kelljen fizetni, amit nem is használtunk el.

Hogyan járjunk el a fagyveszély elhárítására?

  • A vízmérő készüléket érdemes meleg, jó szigetelést biztosító textíliával beborítani.
  • A vízakna felső nyílását valamilyen szigetelésre alkalmas anyaggal pl. hungarocellel fedhetjük be, mielőtt rázárjuk az akna fedőlapját.
  • Az akna fedőlapját kívülről is érdemes hőszigetelő anyaggal, hungarocellel letakarni, a havat pedig ne takarítsuk le róla, hiszen az is jó szigetelést biztosít.
  • Fontos, hogy a fagy elleni védekezésre használt anyagok, tárgyak ne akadályozzák a mérő készülék leolvashatóságát.
  • A vízmérő aknáját télen tanácsos havonta legalább egyszer ellenőrizni.
  • A vízmérő és a belső hálózat állapotát télen a nyaralókban, nem használt ingatlanokban is érdemes időről-időre ellenőrizni, hiszen a későn felfedezett fagyás a nem állandó lakosoknak is komoly károkat okozhat.

 

Ügyfeleinknek fontos tudniuk, hogy a fagyási károkból eredő kiszállások munkadíja, a fagyott vízmérők cseréjének költsége, és az ilyen okból elfolyt víz díja is a felhasználókat terheli. Fontos továbbá, hogy mivel társaságunk közszolgáltatási tevékenysége a szolgáltatási pontig terjed, azon túl, azaz a vízmérőt követően az ingatlanon belüli belső ivóvízhálózaton a csőtörés helyének megkeresése és a hiba elhárítása nem munkatársaink feladata. Ilyen esetekben külön szakember segítségét kell igénybe venni.

 

Fagykároktól mentes, szép telet kívánunk valamennyi ügyfelünknek!

Érd és Térsége Víziközmű Kft.

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size