Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Budakeszi Vadaspark 2010 óta folyamatosan zajló felújításának és korszerűsítésének újabb lépéseként a madárrészleg esztétikai, valamint állat- és egészségvédelmi változásokon esett át. Az újításoknak köszönhetően a látogatók mostantól szebb és még élhetőbb környezetben láthatják az ott vendégeskedő szárnyasokat.

A madárrészleg faépítményei az 1979-ben nyílt Budakeszi Vadaspark legpatinásabb létesítményei közé tartoztak – és mint ilyeneket, az idő vasfoga kikezdte. A vadaspark szakemberei ezért a röpdesor régi faszerkezetét felújították, a felületkezelés során pedig új színt kapott. Az új, világosabb borításnak köszönhetően a ketrecek szebbek, beláthatóbbak, élhetőbbek lettek, a látogatók ezáltal még közelebb érezhetik magukhoz az ott élő állatokat.

Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark gondozója elmondta: „Az esztétikai „ráncfelvarráson” túl a felújításnak állat- és egészségvédelmi okai is voltak. A régi faszerkezet meglazult elemei miatt a madarak jobban ki voltak téve a kisragadozóknak, például a nyesteknek. A megújult és megerősített madárrészlegnek köszönhetően most ez a veszély elhárult. Továbbá átalakítottuk az egyes ketrecek berendezését is, méghozzá fajspecifikusan, hogy minden egyes lakónk igényeit a lehető legmegfelelőbb módon tudjuk továbbra is kiszolgálni. A baglyok lábkímélő, műfüves megoldásnak örülhetnek, és újabb társas kifutókat is kialakítottunk, hogy a békésen egymást megtűrő madárfajokat, például a szarkánkat és a kacsákat együtt lehessen látni.”      

A megújult madárrészleg két szajkónak, egy hollónak, két macska-, illetve egy gyöngybagolynak, két fácánnak, egy szarkának és egy komplett kacsaállománynak fog az eddiginél is még szebb otthont nyújtani. 

A megszépült röpdesor mellé a Budakeszi Vadaspark szakemberei felújított pihenőrészt is kialakítottak padokkal, az egyes madarakhoz pedig új, az eddiginél is bővebb tudnivalókat tartalmazó információs táblák kerültek. 

Forrás: www.vadaspark-budakeszi.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size