Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Tavaly szeptembertől havonta szervez kirándulásokat a Sóskúti Kisbakancsos Baráti Kör. A túrák célja a természetjárás megszerettetése, a környék szépségeinek értékeinek bemutatása. A programok között szerepelt egyebek mellett a Csókakői vár és környékének, a Budán található Pálvölgyi cseppkőbarlang és a Szemlő hegyi barlang felfedezése. Az áprilisi túrán pedig kalandos és a nem rendszeresen túrázókat kicsit próbára tevő feladat, a Pilis hegységben található Rám szakadék bejárása nyújtott páratlan élményt a részt vevőknek. A túrákat szervező Berkes Andrea és Buza Sándor mindig úgy állítják össze a programot, hogy azt a kisebb gyermekek és az öregek is teljesíteni tudják. Így ezek a kirándulások igazi (akár többgenerációs) családi programnak is kiválóak. Aki egyszer már részt vett egy ilyen túrán és megízlelte annak hangulatát az, visszatérő „vendéggé” vált. Van olyan, aki minden eddigi programon részt vett, de olyan is, aki alkalmanként csatlakozott a társasághoz. A baráti kör nyitott, szívesen lát minden új kirándulni szerető embert. A „Sóskúti” név a baráti kör bázisát jelenti, bárki csatlakozhat hozzá, lakjon bárhol.

A nyári szünet előtt a baráti kör a sorozat emlékezetes lezárásaként május 21-22.- én kétnapos kirándulást tervez a Bükkbe. A színes programban a történelmi belvárost és a Szépasszony-völgyet is érintő egri városnézés (a szállás is Egerben lesz) mellett hegyi túra, és arborétum látogatás is szerepel. A túra alkalmával a híres bükkszentkereszti füvesember által gyűjtött gyógynövényekből is lehet vásárolni.

A kétnapos kirándulásra még van néhány szabad hely, a szervezők szeretettel várnak mindenkit!

soskuti kisbakancsos barati kor

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size