Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Megnyílt Érd városának második, Pest megyének tizenötödik kormányablaka február 5-én, melyet Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja, Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke, valamint T. Mészáros András, Érd polgármestere adtak át.

Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára elmondta, eddig országosan 241 kormányablak nyílt meg, számuk tavasszal további 27-tel bővül. Hangsúlyozta, hosszú utat tett meg a kormányablakok kialakítása, hiszen 2011-ben csupán 29 helyszínen, mindössze 29 ügykörben tudtak ügyfelet fogadni. Mára viszont jelentősen bővült a helyszínek mellett azoknak az ügyeknek is a száma, amelyeket a kormányablakokban el lehet intézni. Baltay Tímea elmondta, jelenleg már 623 ügytípussal fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban, és számukat tovább bővítik folyamatosan. A kormány legfontosabb célja, hogy minél jobban megkönnyítse az állampolgároknak ügyeik intézést.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja kijelentette, az ügyfélközpontú közigazgatás kialakítása azt jelenti, hogy az első helyen az ügyfél van az állam számára. A fejlesztések eredményeképpen a kormányzat az állampolgároknak olcsóbb, de magasabb minőségű szolgáltatásokat kíván nyújtani – mondta Tarnai Richárd.

A fejlődést jól példázza az a tény is, hogy a kormányzat mintegy 40 milliárd forinttal támogatja a térséget – emelte ki beszédében Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke többek között arra emlékeztette a hallgatóságot, hogy Érd az ország egyik legforgalmasabb, így legleterheltebb ügyfélszolgálata az országban.

Érd város polgármestere, T. Mészáros András elmondta: a gyakorlat azt bizonyítja, hogy a kormányablakok rendszere beváltja a hozzá fűzött elvárásokat. A polgármester kiemelte: az egyablakos ügyintézés a szolgáltató közigazgatás létrejöttét szolgálja.

Az ünnepség befejezéseként az átadást jelképező nemzeti színű szalagot Baltay Tímea helyettes államtitkár, Aradszki András országgyűlési képviselő, T. Mészáros András, Érd polgármestere és Tarnai Richárd kormánymegbízott közösen vágták át.

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 17 H
Javaslatot tettek az égetés betiltására

Helyezzék hatályon kívül a környezet védelmének általános szabályairól szóló, immár több [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size