Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Súlyosbodik a járványhelyzet Magyarországon is.Gulyás Gergely a november 18-i Kormányinfón elmondta: 6 millió 13 ezer ember oltatta eddig be magát, egymilliónál is többben kapták már meg a harmadik oltást. A matematikusok azt jelzik, hogy a járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet, vagyis egy héten belül. A szakemberek szerint érdemi védettséget csak az oltás jelent. A kormány mindenkinek javasolja a harmadik oltás felvételét.

A járványt akkor lehet megállítani, ha mindenki beoltatta magát, amennyiben ezt mindenki megteszi, akkor az utolsó hullám lehet a negyedik – tette hozzá a miniszter, majd azt mondta – zárt térben kötelező a maszk, az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás is. A két oltás által adott védettség már nem elegendő, feltétlenül szükséges a harmadik is. A kormány mindenkit arra kér, hogy érezze át: nem csak magáért, mások egészségéért is felel.

A maszkviselési kötelezettség zárt térben november 20-ától, szombattól lép hatályba. Tömegközlekedési eszközökön már most is kötelező, ez marad, az üzletekben is kell maszkot hordani, kivétel az iroda és a sporthelyszínek.

A szolgáltatásoknál mindenhol kötelező lesz a maszk, ahol öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban és egyetemeken az igazgatók döntenek a kötelező maszkviselésről.

Mint azt a pusztazamor.hu-n is megírtuk, november 22-től oltási akcióhét lesz november 28-ig, kórházi oltópontokon időpontfoglalás nélkül is lehet oltást felvenni. 101 megyei és városi kórházban várják az oltást beadatni szándékozókat reggel hét és este hét között, emelik az oltópontok számát. Egyes megyékben szakrendelőkben is lesz oltás. Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm lesz elérhető, a Szputnyik elfogyott; 9,7 millió oltás áll rendelkezésre, de érkeznek még szállítmányok.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 21 H
Életbe lépett a vörös kód

Június 21-én, hétfőn reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size