Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Tisztelt pusztazámori Lakos, tisztelt Ügyfelünk!

Alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a lakóhelyére vonatkozóan a hulladék elszállításának rendjéről és az ezzel kapcsolatos további információkról. Kérjük, hogy a hulladékot minden esetben legkésőbb a gyűjtési napon reggel 6:00-igkikészíteni szíveskedjen.

Tájékoztató a kommunális (háztartási) hulladék gyűjtéséről

Kommunális (háztartási) hulladék a háztartásokban képződő vegyes, elkülönítetten gyűjtött, valamint nagydarabos hulladék, ideértve a lakásokban, lakóingatlanokban, a pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben, valamint a lakóházak közös használatú helyiségeiben és területein képződő hulladékot. Kérjük, hogy a hulladékokat minden esetben legkésőbb csütörtök reggel 6:00-ig, jól megközelíthető és látható helyre kikészíteni szíveskedjen.

Szelektíven gyűjthető hulladékok és azok gyűjtésének módja

PAPÍR:Ide tartozik minden könyv, füzet, újságpapír, magazin, csomagolópapír, hullámpapír, karton, papírguriga, kiöblített és összelapított italos karton (tejes-, gyümölcsleves doboz).

Fontos, hogy a dobozokat lapítsuk össze, csökkentsük a térfogatukat, így sokkal kevesebb helyet foglalnak el. Továbbá a szelektíven gyűjtött papírok közé ne tegyünk ételhulladékkal szennyezett (vegyszerrel érintkezett vagy olajos, zsíros) papírokat, például a pizzásdobozt. Használt papír zsebkendőt vagy szalvétát se dobjunk ide.

A papír szelektív hulladékokat lapra hajtogatva, összekötegelve (a szelektív hulladék gyűjtésének napján reggel 6:00-ig) az ingatlanuk elé, jól látható, megközelíthető helyre szíveskedjen kikészíteni.

MŰANYAG ÉS FÉM:Ide tartoznak az üdítős és ásványvizes palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok kupakjai (samponos, habfürdős flakon), a háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejfölös, joghurtos poharak, továbbá a különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszköz) és italos- valamint konzervdobozok.

A különválogatva gyűjtött fém és műanyag közé ne kerüljön zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakon, margarinos doboz, élelmiszer maradványt tartalmazó műanyag, hungarocell, CD-lemez, magnó- és videókazetta, egyéb nem csomagolási műanyag (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk a jelenlegi technológiákkal nem megoldható.

A műanyag- és fémhulladékokat kérjük a szelektív hulladék gyűjtésének napján reggel 6:00-ig az ingatlanuk elé, jól látható, megközelíthető helyre szíveskedjen kikészíteni a hulladékok beazonosítására alkalmas, bármilyen átlátszó zsákban.

ÜVEGHULLADÉK: Üvegnek számít minden italos-, parfümös és egyéb öblös üveg. Fontos, hogy az edényzetekbe kupak nélkül helyezze el az üvegeket. Az üveghulladékokat az erre a célra kialakított gyűjtőponton tudja leadni a régi kocsma épület mögötti udvarban.

ZÖLDHULLADÉK: Lomb-, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom hulladékot Pusztazámor területének több pontján kihelyezett konténerbe helyezheti el. Ügyeljen arra, hogy az elszállításra szolgáló konténerbe kizárólag olyan zöldhulladék kerüljön, mely komposztálható. A fás szárú zöldhulladékok, ágak, gallyak pedig kötegelve (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és 15 cm átmérőjűek lehetnek és csak így helyezhetőek a konténerbe.) Kérjük, a konténerbe hulladékgyűjtő zsákot ne rakjanak!

FKF Zrt.

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 21 H
Életbe lépett a vörös kód

Június 21-én, hétfőn reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size