Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Naplemente Nyugdíjasklub tagjaival kirándultunk hazánk egyik legbájosabb kisvárosába, a Duna partján fekvő, mediterrán hangulatú Szentendrére. Nagy élmény volt már az odajutás is. Sétahajóval érkeztünk Budapestről. A Duna-parti sétányon időztünk elsőként. Gyönyörködtünk a panorámában, majd a macskaköves utcákon a központ felé vettük az irányt.

Megnéztük a sok gyönyörű kézműves terméket, majd a Marcipán Múzeum volt a következő állomás. Az emeleten található a kiállítás, ahol marcipánból készült szobrok, épületek (köztük a Parlament), híres személyiségek (pl. Michael Jackson) és hasonló „ínyencségek” kápráztatták el a csoportot. Ez az a hely, ahol semmi nem változik, mégis egyre több minden van. Igazi kuriózum, hatalmas élmény.  A földszinten nívós édességüzlet található, a  Szamos cég teljes körű kínálatával.

A következő, amit megnéztünk, a Hubay Ház – Karácsony Kiállítás és Szalon. Csodaszép termek, tele karácsonyi díszekkel, hangulattal, érzéssel. Aki szereti a karácsonyt, biztos, hogy magával ragadja a hely. Megéri végigböngészni az eladó díszeket is, sok szépséges, különleges darab is van! Nyáron is izgalmas hely, nem csak karácsony tájékán. Múzeum és tematikus ajándékbolt tökéletes elegye. Itt mindenki megtalálja azt, amire vágyik: legyen az egy kis nosztalgikusnézelődés vagy karácsonyi vásárlás. Karácsonyi témakörben széles a választék, giccstől az igényesdíszekig minden kapható.

Varázslatos ez a kisváros a hangulatos pasztellszínű barokk házaival, a sajátos hangulatával, nyugalmával. A Labirintus étteremben költöttük el ebédünket, ami szintén nagyon szép, érdekes hely. A nap további részében nézelődtünk a sétálóutcában, majd a Templomdombról csodáltuk a szép panorámát. A kirándulásunk ismét a Dunán, a sétahajón ért véget. Még sokáig emlegetjük az élményteli napot, amit Szentendrén töltöttünk.

Kiss Ágnes, a klub elnöke

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.júl. 18 Sze

 

OrszágosBővebben
2018.júl. 11 Sze
Időben ellenőriztessük a kéményeket!

Célszerű még a nyári időszakban, nem az utolsó pillanatra hagyva elvégeztetni a kémények karbantartását, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.júl. 10 K
A „visszahívott” fagyasztott zöldségek listája

Az utóbbi idők egyik legsúlyosabb élelmiszerbiztonsági ügyében intézkedik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.júl. 05 Cs
Megszűnnek a papíralapú betétkönyvek

Október elsejével kivezeti a papíralapú takarékbetétkönyveket az OTP – erről adott ki közleményt [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.júl. 04 Sze

A Magyar Nemzeti Bank bejelentette: a bankjegysorozat utolsó elemeként megújul az 500 forintos címlet [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size