Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Hatodik éve, hogy a húsvéti időszakban keresztutat járunk a férjemmel, erősítve ezzel házasságunkat, családunkat. Egy ilyen séta során az egyes állomásoknál, Jézus szenvedései által más szemmel tekinthetünk életünkre, átértékelhetjük mindennapjainkat, családi kapcsolatainkat, saját viselkedésünket. Alig egy-két órát vesz el az időnkből ez a kis (belső) utazás, és cserébe sokat kaphatunk. 

Mióta kisgyerekeinek vannak, nem könnyű megoldani még egy ilyen rövid programot sem kettesben, de azért – a nagyszülőknek hála – nem lehetetlen. Mivel a lakóhelyünkön nincs kálváriadomb és egyébként is szeretünk kirándulni, évről évre felfedezzük a környékbeli települések keresztútjait. Idén Pusztazámort szemeltük ki. Nemcsak azért esett rá a választásunk, mert a közelben van, kedveljük és többször jártunk már itt. A különleges kálvária – gyermekrajzok alapján készült tűzzománcképek jelenítik meg Jézus kereszthalálának állomásait – odavonzott minket. Megható és értékes perceket töltöttünk a rajzok előtt időzve, az internetről kinyomtatott kis füzetünkben (A házaspárok útján – Családok a Családért Egyesület) lévő gondolatokat elolvasva, majd elcsendesedve. Ajándékként még megcsodálhattuk a naplementét a kapuban, ezzel zárva az idei keresztutunkat Pusztazámoron.

Sz.-né  K. Nóra (Diósd)

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.okt. 19 P
November közepén érkezik a nyugdíjprémium

A nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a nyugdíjprémiumot – jelentette [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 12 P
Poloskainvázió az agglomerációban

Az agglomerációban működő Facabook-csoportok tele vannak a poloskákra panaszkodó hozzászólásokkal. [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 11 Cs

A gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től egységesen havi 100 ezer forintra nő – [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 09 K
Novemberben érkezik a nyugdíjprémium

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendelet, amelyben azt is felsorolják, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 05 P
Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben

Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben – hangoztatta a Belügyminisztérium önkormányzati [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size