Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Április elsején valamelyik sportcsatornára kapcsoltam, a kézilabdameccsből már csak pár perc volt hátra. Nagyon izgalmas véghajrá után a győri csapat lett az anyaérmes (Győri Audi ETO KC – Érd HC 27-23). A kamera pásztázta a csapatokat, egyszerre csak egy nagyon ismerős arc tűnt fel a képernyőn: Kovács Barbara.  Először azt hittem, hogy nem jól látok. De mégis. Ebből a meglepetésből született a következő sorokban olvasható bemutatkozás.

– Az Érdi Bolyai János Általános Iskolában tanító Kőmívesné Sági Erzsébet látta meg bennem a fantáziát és biztatott, hogy próbáljam meg a kézilabdát. Édesanyám meg is kereste Kisgergely Csilla edzőt, aki megnézett, és szerencsére ott is marasztalt. Ő akkor a legkisebbekkel foglalkozott, olyanokkal, akik a mozgás öröméért, elsősorban a tömegsport keretein belül jártak le kézilabdázni. Már a második éve Mauer Szandra az edzőm, ő az Ifi II.–U13 II. korosztályt edzi. A Magyar Kupa-döntő előtti héten tudtam meg, hogy szeretnék, ha ott lennék szombatonként a külön edzéseken is. Itt azokat készítik fel, akik a felnőtt csapatba is bekerülhetnek. Összesen öt lányt választottak ki az egész utánpótlásból. A felnőtt csapat vezetőedzője az EHF-kupa-győztes, korábban hatvanötszörös válogatott Szabó Edina, aki a rendkívüli eltökéltségét igyekszik átadni nekünk.

 

A hétköznapok a következőképpen telnek. Az iskolából, egy héten ötször, egyenesen az edzésre megyek az Érd Arénába. Az edzés zárt ajtók mögött zajlik, vannak kardio, figurás, labdás, egyéni, gyorsaságfejlesztő edzések, a beosztás szerint. Hétvégén a szombati felnőtt csapatos edzés és a mérkőzések. Iskola után, az edzés előtt van csak időm tanulni. Este nyolc, fél kilenc felé érek haza. Soha nem vagyok fáradt, de azért én is szeretek pihenni, olvasni.

Kovács Barbara rendszeresen részesül Községi Ösztöndíjban kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeire való tekintettel. Sok szeretettel gratulálunk neki, és kívánjuk, hogy szorgalmával, kitartásával öregbítse Pusztazámor hírnevét.

 

                                                                                                          Csernyák Krisztina

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.okt. 19 P
November közepén érkezik a nyugdíjprémium

A nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a nyugdíjprémiumot – jelentette [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 12 P
Poloskainvázió az agglomerációban

Az agglomerációban működő Facabook-csoportok tele vannak a poloskákra panaszkodó hozzászólásokkal. [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 11 Cs

A gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től egységesen havi 100 ezer forintra nő – [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 09 K
Novemberben érkezik a nyugdíjprémium

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendelet, amelyben azt is felsorolják, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 05 P
Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben

Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben – hangoztatta a Belügyminisztérium önkormányzati [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size