Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! – ez a mottója az idei Szakmák éjszakájának, amelyet pénteken rendeznek meg 166 magyarországi településen, köztük Érden. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak minden szakmáról, különös tekintettel a hiányszakmákra. A közelben az érdi Kós Károly Szakképző Iskola várja a felnőtteket, fiatalokat április 13-án, pénteken, délután hattól este tízig.

Az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája  szervezésében az alábbi szakmákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők játékok bemutatók, gyakorlati foglalkozások keretében: közszolgálati ügyintéző, villanyszerelő, irodai titkár, cukrász, pincér, szakács, eladó, valamint gépi forgácsoló és szerszámkészítő (ez utóbbiakban közreműködnek környékbeli partnercégek munkatársai is).

Az iskola bemutató foglalkozást tart a karosszérialakatos, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmák fémipari alapképzéséről is. Az érdeklődők ellátogathatnak az autodiagnosztikai tanműhelybe is, ahol az autószerelő szakmával ismerkedhetnek majd meg.

A Szakmák éjszakáját harmadik alkalommal rendezik meg országszerte; a programokon tavaly mintegy 46 ezren vettek részt. A rendezvények ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatók. Érdemes eljönniük  azoknak a diákoknak, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve már felvételt nyertek az intézménybe, és szívesen bepillantanának egy-egy foglalkozásba – és természetesen azok a felnőttek is sok új információval gazdagodhatnak, akik szeretnének új szakmát szerezni, pályát módosítani. A rendezvény idei mottója is erre buzdít: Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Forrás: erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.szept. 24 H
Október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei

A Magyar Közjegyzői Kamara ismertetője szerint október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.szept. 18 K
Új módszerrel mérnék a sebességet

Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetésén dolgozik a rendőrség – mondta az InfoRádiónak a [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.szept. 16 V
Októbertől többet fizetünk a matricáért

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint október 1-jétől a motorkerékpárok kivételével [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.szept. 11 K

Minden bizonnyal idén is lesz nyugdíjprémium – nyilatkozta a Magyar Időknek Tállai András pénzügyminiszter-helyettes. [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.szept. 07 P
NAV-levél félmillió adózónak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size