Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A téli fagyok és a havazás a dimbes-dombos környezethez szokott zámoriak számára sem jelentenek mindig felhőtlen boldogságot. A havas, latyakos, jégbordás vagy ónos esőtől csúszós utak, járdák, nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok számára is veszélyt, kellemetlenséget jelentenek.

Statisztikák szerint évente átlagosan 50-60 olyan nap van, amikor a települések közútjaira hullott hó eltávolításáról vagy éppen az utak csúszásmentesítéséről gondoskodni kell. Míg az úttest burkolatának tisztításáról az út fenntartójának, az önkormányzatnak, a járda tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása is a tulajdonos, használó feladata.

Pusztazámoron négy olyan útszakasz van, ahol az FKF Zrt. gépei nem tudják elvégezni a síkosságmentesítést. Ezek a következő utcák meredek részei: Táncsics Mihály, Rákóczi Ferenc, Jókai Mór és Dobó István. Az FKF Zrt.-vel együttműködve az előzőekben kiemelt helyeken szóróládákat helyeztettünk ki, melyekben hintőanyag található.

Ezúton kérjük a tisztelt lakókat, hogy a lejtős részeket szórják fel annak érdekében, hogy a közlekedés biztosítható legyen!

A járdákra a sódert, homokot, hamut vagy a természetesen lebomló faforgácsot javasoljuk, mert a ládákban található szóróanyag károsíthatja a gyalogjárdák anyagát.

 

Köszönjük együttműködésüket:

 

                                                           Pátrovics Benedek

                                                           polgármester

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.márc. 23 P
Ismét óraállítás

Minden év március utolsó vasárnapján – idén március 25-én – kezdődik a nyári időszámítás, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.márc. 23 P
Jóváírták a 12 ezer forintot

A Nemzeti Közművek a földgázfogyasztók folyószámláján jóváírta a téli rezsicsökkentés összegét [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.márc. 22 Cs

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.márc. 21 Sze
A kistelepülésen élők boldogabbak

Március 20-án volt a boldogság nemzetközi napja.  A 2018-as  "boldogságjelentés" szerint Magyarország [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.márc. 19 H
Érkeznek az Erzsébet-utalványok

E héten megkezdik a postások értékküldeményként az Erzsébet-utalványok kézbesítését.

Az [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size