Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Tisztújító közgyűlést tartott a Pusztazámori Polgárőr Egyesület 2017 decemberében. Békési Balázs, a korábbi elnök elköltözött a településről, ezért nem tudta a továbbiakban ellátni a tisztséget, de lehetőségeihez mérten továbbra is feladatot vállal, együttműködik mindenben.

Az újjáalakult egyesület tagsága eléri a 20 főt, az életkor 20 évestől a 65 évesig terjed.

Babar Zoltán, a Pusztazámori Polgárőr Egyesület új elnöke több mint 15 éve él Zámoron. Fontos számára mások megsegítése, ezért is csatlakozott polgárőrként a testülethez 2010-ben. A képviselő-testület Településfejlesztési Bizottságának tagja, a Gyermekmosoly Alapítvány elnöke.

A polgárőrség a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal való együttműködésen túl a jövőben kiemelt feladatként kezeli a zámori rendezvények biztosítását, az extrém időjárási helyzetben való segítségnyújtást, a falu közterületeinek megújítását, aktuális feladataként a közterületi fásítási programban való részvételt, valamint a tervezett szemétszedési akció lebonyolítását. Szeretnének szorosabb kapcsolatot kialakítani a falu lakosságával, ennek első lépéseként közös főzést és közlekedésbiztonsági képzést terveznek a Pusztazámori Tagiskola tanulói számára.

A polgárőrség számára a képzés is előtérbe került. Egyrészt önmagukat is továbbképezik: a rendőrség által tartott bűnmegelőzési célú képzésen, illetve az önkormányzat által szervezett elsősegélynyújtó tanfolyamon vesznek részt fognak a közeljövőben. Másrészt maguk szerveznek képzést, terveik szerint önvédelmi tanfolyamot indítanának.

A Pusztazámori Polgárőr Egyesület a babar29@t-online.hu e-mail címen várja azok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek, hogy szervezett keretek között tegyenek környezetük biztonságáért.

Szeretnének értékes és hasznos szerepet betölteni faluban.

 Cs. K.

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size