Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Ez év januárjában községünk tehetséges fiatal sportolója, Csuta Dorottya megnyerte a skóciai Broxburnban rendezett mezeifutó-versenyt. Az alábbi beszámoló közvetlenül a sportesemény után készült.

Egy nappal a verseny után leülepedtek az élmények, Doró és mi is feldolgoztuk, hogy mi is történt az előző napi East District Cross Country League-n a skóciai Broxburn városában. Céljaink előzetesen azok voltak, hogy európa egyik legerősebb mezeifutó-ligájában, hamisítatlan szintes és sáros, nehéz skót terepen erős korosztályos ellenfelekkel futhasson Doró egy jó küzdelmeset. A cross country ligában hivatalosan csak a skót egyesületek leigazolt futói versenyezhetnek, így Dorót ezúttal versenyen kívül engedték indulni, de a lényeg most sem a dobogóra kerülés vagy éremszerzés, hanem a minőségi versenyhelyzetek gyakorlása volt. E lehetőség megszerzése óriási munkájába került a stábnak (hálás köszönet Emmer Attilának és Katának – Attila Emmer–).

A rajtvonalnál a szépszámú skót leány között büszkén virított a mi lányunk, vörös-sárga Pegazus-mezében a startpisztoly hangjára várva. Arcáról eltökéltség és magabiztosság sugárzott. A rajt után rögtön lehetett látni a mozgásán is, hogy mélyen hisz önmagában, és az elvégzett munkában. Az első 400 méteren erősen tartották magukat a skót atléták, tudták, hogy nem engedhetik messzire a gyors magyar lányt, hiszen őket is kemény sportcsatákra nevelik. A versenytáv kb. 3 km volt, a gyakorlatban feltehetőleg egy kicsit kevesebb, de azt bőven kompenzálták a dombok, a havas és saras pályaszakaszok, az éles kanyarok és a patakátfolyások, melyekkel a verseny rendezői örvendeztették meg az atlétákat.

A versenytáv felénél, az általunk elhelyezett magyar zászló előtt haladt el a mezőny, amikorra Doró előnye már kb. 150 méter lehetett, de  Gedeon Zsolt edző és versenyzője nem gondolták azt, hogy lassítani kellene, hanem a következő fokozatba kapcsolt Doró. A célvonalnál ez azt eredményezte, hogy közel 1 perces előnnyel, 10:18 -as ragyogó idővel előzte meg a kiválóan küzdő ellenfeleket. A második helyezett lány nemcsak Skócia, hanem az egész Egyesült Királyság legjobb 1500 méteres síkfutó atlétája, az előző heti Great Edinburgh Cross Country nemzetközi verseny korosztályos győztese volt. A verseny végén komoly sportemberekként, szeretettel gratuláltak egymásnak a dobogósok.

Ezúton köszönjük azt az elképesztő drukkáradatot és szeretetet, amit az otthoniaktól kaptunk, az eredmény legalább fele nekik köszönhető! A sikeres verseny után nagyon sokan gratuláltak a helyszínen, és érdeklődtek róla, ki is ez a szerény, de rendkívül gyors leány. És mi büszkén mutattuk be Csuta Dorottya Dorót (Dorottya Csuta) a magyarországi Pusztazámorról.

 Csuta Albert

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 15 Cs
Decembertől változik a család- és otthonteremtési kedvezmény (csok)

Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 13 K
Januártól a NAV-nál is kötelező a cégkapu

Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 07 Sze
Mi változott november 1-jétől?

November első napjától már senki sem köteles elfogadni a régi ezreseket, tovább bővül a digitális [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 29 H
Itt a gumicsere ideje

Bár most még jó idő van, érdemes felkészülni az igazi téli időjárásra, például ne hagyjuk [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size