Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Ingyenes szakmai képzéseket indít február elsején az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma. Meghirdették többek közt a rendkívül népszerű kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzést is.  Az egy, illetve két éves, ingyenes,  keresztféléves esti oktatásra január 26-ig lehet jelentkezni.

Az érettségivel rendelkezők a kereskedő képesítést szerezhetik meg, az alapfokú végzettségűek pedig az eladó, a festő, mázoló, tapétázó, a gépi forgácsoló, a karosszérialakatos, a szerszámkészítő, valamint a központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő szakmákra jelentkezhetnek. Mindegyik képzés keresztféléves, esti, és két évig tart majd.

Ezenkívül elindul a kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (választható nyelv: angol) képzés is, amire azok jelentkezhetnek, akiknek van érettségijük és valamilyen szakképesítésük, és B1 szintű angolnyelvtudásuk. Ez a képzés egyéves, és rendkívül népszerű: korábban is elindították már, nagy túljelentkezéssel.

A képzések ingyenesek, hiszen az iskolarendszerű szakképzésben megszerzett első és második államilag elismert szakképesítés megszerzését az állam – a szakképzési törvényben meghatározott feltételekkel – ingyenesen biztosítja mindenki számára.

Azok jelentkezését várják, akiknek legfeljebb egy olyan szakmájuk van, amit ingyenesen szereztek. Természetesen azok is részt vehetnek felnőttoktatásunkban, akiknek több szakmájuk is van, ám ezeket nem államilag támogatott, hanem fizetős képzés keretében szerezték.

A Kós iskolában februártól induló képzésekről bővebb információ itt.

 

Forrás:  erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.máj. 16 Sze
Árváltozások a postai szolgáltatásoknál

Május 16-ától drágulnak egyes postai szolgáltatások. Többe kerül a normáltól eltérő súlyú, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.máj. 14 H
24 órás sebességellenőrzés

Hétfőn reggel 6 órától kedden 6 óráig, Speedmarathon néven sebességellenőrzést tart a rendőrség [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.máj. 11 P
A cél: 15 perc alatt kiérkezni

Az elmúlt években érezhető mértékben korszerűsítették a mentőszolgálatot – idézi az Emberi [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.máj. 09 Sze
Emlékérme a Szózat megzenésítésének 175. évfordulójára

A Magyar Nemzeti Bank a Szózat megzenésítésének 175. évfordulója alkalmából különlegesen nagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.máj. 07 H

Az Európát átszelő utazások legfeljebb harminc naposak lehetnek, egyéni utazásra és legfeljebb [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size