Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Iskolánk programjának szerves részét képezi a néphagyományok, a népszokások megismertetése, ápolása, hisz a magyar kultúrának évszázados hagyományai vannak. Az év utolsó hetei számtalan lehetőséget biztosítanak a hagyományok ápolására. Advent első vasárnapját megelőző héttől kezdődően egészen karácsonyig számtalan programot szervezünk diákjaink számára.

Már november végén megkezdjük az adventi előkészületeket, előkerülnek a karácsonyi dekorációk és elkezdjük díszíteni az osztályokat, az iskolát. A gyerekekkel beszélgetünk az adventről, a várakozás időszakáról, előkészítjük az adventi koszorút, felelevenítjük téli, ünnepi dalainkat, verseinket, játékainkat. Az iskola előtti betlehem felállítása után a Szent család története is előkerül egy-egy órán. Az osztályokban angyalka-játék folyik, szeretet-befőtt készül, rajzok, ajándéktárgyak készítése teszi ünnepivé napjainkat.

Minden hétre jut egy-egy olyan nagyobb program, melyet a gyerekekkel, szülőkkel közösen tervezünk, szervezünk:

  • November 20–23. között mézeskalácsot sütöttünk a gyerekekkel. Az alapanyagokat a szülők biztosították, a sütésre, díszítésre az ebédlőt és a konyhát használtuk.
  • November 24-én tartottuk az Adventi vásárt és kézműveskedést a tornateremben, mely hangulatosan és vidáman telt, sok-sok szép igényes ajándékkal térhettünk haza.
  • December 1-jén az óvodásokkal közösen a Vál-völgyi kisvonattal vonatoztunk, ahol a Mikulással is találkoztunk.
  • Az adventi ünnepkör részeként minden héten 1-1 osztály készült műsorral és közösen gyújtottuk meg az adventi gyertyákat is.
  • December 16-án az óvodásokkal, a falu lakóival együtt ünnepeltünk a Falukarácsonyon, és az ünnepség utáni közös uzsonna tette emlékezetessé az ünnepvárást.

Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik a programok megvalósításához bármilyen módon hozzájárultak, szebbé téve ezzel az iskolai adventi készületet.

Garai-Kiss Gabriella

tagintézmény-vezető

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.okt. 19 P
November közepén érkezik a nyugdíjprémium

A nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a nyugdíjprémiumot – jelentette [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 12 P
Poloskainvázió az agglomerációban

Az agglomerációban működő Facabook-csoportok tele vannak a poloskákra panaszkodó hozzászólásokkal. [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 11 Cs

A gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től egységesen havi 100 ezer forintra nő – [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 09 K
Novemberben érkezik a nyugdíjprémium

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendelet, amelyben azt is felsorolják, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 05 P
Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben

Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben – hangoztatta a Belügyminisztérium önkormányzati [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size