Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Közel két évtizeddel ezelőtt az önkormányzattal egyeztetve, hagyományteremtő szándékkal állítottuk fel először az iskola előtt a Falu karácsonyfáját, nagyon  sok ember örömére. Különösen a gyerekek  várják, hogy mikor gördül be az iskola elé az autó, mely szállítja a mindenki karácsonyfáját. Az idén sem volt ez másként. Már az is hagyomány, hogy minden évben a község lakossága közül ajánlja fel valaki az udvarából a fát.  Ebben az évben két felajánlás is érkezett. Kimentünk a helyszínre megnézni a fákat, és úgy döntöttünk, hogy mind a két fát felállítjuk, ugyanis a Falukarácsony műsorra a tornateremben is állítunk karácsonyfát. A Falu karácsonyfájának a Bachoffer Antalné, Julis néni fáját választottuk a méreténél fogva. Nagyon szép, közel negyvenéves kolorádo jegenyefenyő a felajánlott fa. A másik szintén nagyon szép formás lucfenyőt az Andrásfalvy családtól kaptuk, amit az iskolában állítottunk fel.  Mind két fát Orosz Béla képviselő úr segítségével vágták ki. Különösen nehéz volt a kivágása a Falu karácsonyfájának, ugyanis a lakóház és a telefon-légvezeték közé ékelődve állt. Az ügyes munkások, Bárkányi László, Léránt Gyula és Fehér Kálmán szakszerűen távolították el és helyezték az új helyére a csodálatos fát.  Úgyszintén a másik fát is ők vágták ki és hozták az iskolába, hogy elfoglalja méltó helyét.

Köszönjük a felajánlóknak a gyönyörű fákat, mely az idei karácsonyt teszi szebbé a pusztazámoriaknak. Köszönet a fa kivágásáért, az ügyes, szakszerű munkáért Bárkányi Lászlónak, Léránt Gyulának, Fehér Kálmánnak és nem utolsósorban Orosz Bélának.

K. Á.

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 15 Cs
Decembertől változik a család- és otthonteremtési kedvezmény (csok)

Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size