Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Közel két évtizeddel ezelőtt az önkormányzattal egyeztetve, hagyományteremtő szándékkal állítottuk fel először az iskola előtt a Falu karácsonyfáját, nagyon  sok ember örömére. Különösen a gyerekek  várják, hogy mikor gördül be az iskola elé az autó, mely szállítja a mindenki karácsonyfáját. Az idén sem volt ez másként. Már az is hagyomány, hogy minden évben a község lakossága közül ajánlja fel valaki az udvarából a fát.  Ebben az évben két felajánlás is érkezett. Kimentünk a helyszínre megnézni a fákat, és úgy döntöttünk, hogy mind a két fát felállítjuk, ugyanis a Falukarácsony műsorra a tornateremben is állítunk karácsonyfát. A Falu karácsonyfájának a Bachoffer Antalné, Julis néni fáját választottuk a méreténél fogva. Nagyon szép, közel negyvenéves kolorádo jegenyefenyő a felajánlott fa. A másik szintén nagyon szép formás lucfenyőt az Andrásfalvy családtól kaptuk, amit az iskolában állítottunk fel.  Mind két fát Orosz Béla képviselő úr segítségével vágták ki. Különösen nehéz volt a kivágása a Falu karácsonyfájának, ugyanis a lakóház és a telefon-légvezeték közé ékelődve állt. Az ügyes munkások, Bárkányi László, Léránt Gyula és Fehér Kálmán szakszerűen távolították el és helyezték az új helyére a csodálatos fát.  Úgyszintén a másik fát is ők vágták ki és hozták az iskolába, hogy elfoglalja méltó helyét.

Köszönjük a felajánlóknak a gyönyörű fákat, mely az idei karácsonyt teszi szebbé a pusztazámoriaknak. Köszönet a fa kivágásáért, az ügyes, szakszerű munkáért Bárkányi Lászlónak, Léránt Gyulának, Fehér Kálmánnak és nem utolsósorban Orosz Bélának.

K. Á.

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.okt. 19 P
November közepén érkezik a nyugdíjprémium

A nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a nyugdíjprémiumot – jelentette [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 12 P
Poloskainvázió az agglomerációban

Az agglomerációban működő Facabook-csoportok tele vannak a poloskákra panaszkodó hozzászólásokkal. [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 11 Cs

A gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től egységesen havi 100 ezer forintra nő – [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 09 K
Novemberben érkezik a nyugdíjprémium

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendelet, amelyben azt is felsorolják, [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.okt. 05 P
Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben

Nem lesznek változások az önkormányzati rendszerben – hangoztatta a Belügyminisztérium önkormányzati [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size