Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A 2000-es születésű korosztályt már sok helyen a hazai foci új sikergenerációjaként emlegetik. Azt várhatjuk tőlük, hogy a megfelelő alapok birtokában felnőtt szinten is sokra vigyék. Takács Márió jelenleg a Videoton FC utánpótláskeretének tagja középpályásként. Itt tart most. De kanyarodjunk csak vissza a kezdetekhez. Tekintsük át, miképp foglalja össze Márió az eddig eltelt sportéveket.

– 2012-ben a sóskúti pályán rúgtam először a labdát, majd egy fél év után a biai Viadukt SE-be igazoltam. Itt komolyan foglalkoztak a felkészítéssel, heti négy alkalommal tartottak edzést az utánpótlás számára. 2014-ben átigazoltam a Diósd TC-hez. Diósd akkoriban az NB II-es bajnokságban szerepelt, több meccset játszottunk, természetesen erősebb ellenfelekkel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Diósdon megkaptam a „Kiemelkedő tehetség 2014–2015” elismerést. Itt egy szűk évet töltöttem. 2015 óta a Fehérvár FC, a Videoton leigazolt játékosa vagyok. Székesfehérváron járok középiskolába, logisztikát tanulok. A tanévzáró után egy kis szünet nekem is jutott, de a fociban a felkészülés már júliusban elkezdődött. 2017-ben megnyertük az NB II-es bajnokságot, az új szezon pedig szeptember elején indul. Most a kiemelt bajnokságban szerepelünk, az NB I-ben, ahol összesen 8 csapat található:  Ferencvárosi TC, Budapest Honvéd, Puskás Akadémia FC, MTK Budapest, DVSC, ETO FC Győr, Illés Akadémia, Videoton FC.

A sport szinte betölti a hétköznapjaimat, de egy kis időm mindig van a tanulásra. Imádom a kollégiumot a társaság miatt, és itt van a legtöbb barátom is. Nagyon odafigyelnek ránk a klubnál: fontosnak tartják az egészséges életmódot, például nem ihatunk üdítőt, csak vizet, nincs energiaital, kávé és cigi sem. Összesen négy edző foglalkozik velünk, minden nap 3-4 órás edzéseket tartanak nekünk. Erőnléti edzés hétfőn és kedden van, konditeremben csoportokra bontva adják a feladatokat, emellett rendszeresen futunk. A hétvégéhez közeledve egyre több a játék, csütörtök a regerációs nap a nyújtásokkal, hengerezéssel. És el is telik a hét. Jövök haza. De azért vasárnaponként az apukámmal lemegyek focizni a zámori műfüvesre!

Az iskola befejezése után az a célom, hogy profi szerződést kapjak a Videotonnál, de nyitott vagyok az egyéb lehetőségekre, akár itthon vagy külföldön is. Mindenki biztat, remélem, hogy beváltom a hozzám fűzött reményeket, és ezúton köszönöm az önkormányzat támogatását.

A fenti gondolatokat tükrében szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy szükség van a támogató családi háttérre, sok esetben a „jó időben, jó helyen” törvényre. Az is tény azonban, hogy a tehetség, a kellő kitartás, a jó hozzáállás, az akarat meghozhatja a szerencsét Márió számára, és profi focistaként dicsérhetjük egy pár év múlva. Sok sikert kívánunk!

                                                                                                          Cs. K.

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 17 H
Javaslatot tettek az égetés betiltására

Helyezzék hatályon kívül a környezet védelmének általános szabályairól szóló, immár több [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size