Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Második alkalommal rendezik meg a szakképzési centrumok, illetve a szakképző iskolák a Szakmák éjszakáját: április 21-én bepillantást engednek a műhelyek világába, a különböző szakmák rejtelmeibe.

A Kós Károly Szakképző Iskola tanári kara és 10–11. osztályos diákjai is többféle bemutatóval, eseménnyel készülnek az éjszakai rendezvényre; az időpont miatt el tudnak jönni a napközben dolgozó szülők, illetve tanuló általános iskolások is.

– A kezdeményezés célja, hogy a szakmák megismerése és választása könnyebb legyen – hangsúlyozta Dózsa Lajos igazgató, hozzátéve: a rendezvény nemcsak a hatodik-hetedikes diákoknak, hanem a már végzettséggel rendelkező, de nehezen elhelyezkedni tudó fiatal felnőtteknek kínál lehetőséget arra, hogy közelebb kerüljenek egyes szakmákhoz.

A Kós iskolában este hattól éjjel fél tízig tízféle programban vehetnek részt az érdeklődők.

– A legkeresettebb hiányszakma a villanyszerelő, a bemutató a tanműhelyben zajlik majd. Az irodai titkár gyakorlaton információs dokumentum szerkesztésével, laminálásával és spirálozásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A cukrászoknál az ezerarcú marcipán lesz a középpontban, míg a pincérektől az elfelejtett angol felszolgálási stílust tanulhatjuk meg. A Bocuse d’or szakácsverseny házi fordulóját is ekkor tartjuk. Tanboltunkban eladó gyakorlat zajlik majd, és lesz több tanműhelyi bemutatkozó foglalkozás is: karosszérialakatos, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, autószerelő. Iskolánkban szeptemberben újra indul a gépi forgácsoló és szerszámkészítő szakma. Az érdeklődők megtudhatják, hogy a gépi forgácsolás és szerszámkészítés főleg számítógépen zajló tervezést jelent, nem pedig nyakig olajos, fémforgácsokkal teli műhelyben dolgoznak a diákok – hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: e hiányszakmák egyre népszerűbbek a fiatalok körében; az új osztály szeptemberben maximális létszámmal indul majd.

– Fontos tudni, hogy a hiányszakmákban tanulók már kilencedikben tanulmányi ösztöndíjban részesülnek, függetlenül a tanulmányi eredménytől. Aki ezeket választja, nemcsak kurrens szakmára tesz szert, hanem anyagi támogatást is kap – húzta alá az igazgató.

A közszolgálati ügyintéző szakma is bemutatkozik ezen az éjszakán; a bemutatóban a rendvédelmi szervek szakemberei is részt vesznek majd.

A Szakmák éjszakájára több iskolai osztályt várnak, de természetesen egyéni látogatókat is szívesen látnak a Kós iskola tanárai, diákjai. Előzetes regisztráció nem szükséges; a rendezvény ingyenesen látogatható.

(Forrás: Érdi Újság)

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.dec. 12 Sze
Ütemesen haladnak Rakonczayék az Anktartiszon

A pusztazámori gyökerekkel rendelkező Rakonczay Gábor november 19-én vágott neki élete legnagyobb [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 10 H
Milyen is az igazi Karácsony?

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja, melyet a magyar népi kalendárium Álom havának, vagy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 06 Cs
Nem éri meg fémhulladékkal trükközni

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.dec. 01 Szo
Vigyázat, a pénzünket akarják!

Az elmúlt hetekben tömegesen kaptak felhasználói bejelentéseket a kibervédelmi szolgáltató egy [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.nov. 16 P
Alkalmazkodjunk a téli útviszonyokhoz!

Közlekedési szakemberek szerint a téli balesetek egyik fő oka az alkalmazkodás hiánya. Sokan [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size