Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Iskolánkban fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, amelyet részben a tanórák keretében, részben pedig tehetséggondozó foglalkozásokon valósítunk meg. Sok tehetséges tanulója van intézményünknek, akik különféle területeken mérték össze másokkal tudásukat iskolán belül és kívül. Az eredményektől függetlenül büszkék vagyunk mindazokra, akik 2016–2017. tanév első félévében részt vettek valamilyen versenyen, hisz időt és munkát fektettek a felkészülésbe. A versenyeken nyújtott teljesítményekkel igazán elégedettek lehetünk: mindössze 88 gyermek jár hozzánk, de minden versenyeken, amelyen részt vettünk, szép eredményeket értünk el:

A kápolnásnyéki területi matematikaversenyen Katona Ádám 4. osztályos tanulónk IV. helyezést, míg a Bolyai matematikaversenyen Győrfi Szabolcs VIII. helyezést ért el 50 kisdiák közül.

Nagyszerűen szerepeltek tanulóink a kápolnásnyéki Vörösmarty versmondó versenyen.
Kovács Virág Hella 3. osztályos tanulónk 1. helyezett lett, Varga-Etele Magdaléna negyedikes diákunk 3. helyezést ért el, a 2. osztályos Kovács Nóra dicséretben részesült. 

Évfolyamonként egy-egy harmadikos és negyedikes tanulóval képviseltük intézményünket az érdligeti iskolában megrendezett tankerületi rajzversenyen. Két indulónk, Kovács Virág Hella és Varga-Etele Magdaléna kiemelkedően színvonalas alkotást készített. Léna első helyezést ért el A róka fogta csuka című mese illusztrálásáért. Virág dicséretben részesült a Mátyás király és a favágó meséjének ábrázolásáért. 

Kiválóan szerepeltek tanulóink a sóskúti iskola vers- és prózamondó versenyén. Arany minősítést ért el Kovács Virág Hella és Varga-Etele Magdaléna, Szalay Anna, Szabó Dávid és Szonda Sára Natasa ezüst, míg Szűcs Domonkos és Nogula Mór bronz minősítést szerzett.

Szívből gratulálok a gyerekeknek, és köszönöm a felkészítők munkáját!

Garainé Kiss Gabriella

tagintézmény-vezető

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2018.jún. 15 P
Alkotói pályázatok a Föld védelmében

Gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint középiskolásoknak szóló kreatív pályázatot [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.jún. 13 Sze
Múzeumok éjszakája

A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka egy szűk nemzedék óta már nem csak a nyári napforduló [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.jún. 04 H
Ismét díjazzák a családbarát önkormányzatokat

Idén ismét lehet pályázni a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Családbarát önkormányzat [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.jún. 01 P
Június 4.: nemzeti összetartozás napja

Az Országgyűlés a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának [ ... ]

OrszágosBővebben
2018.máj. 31 Cs
Rugalmasabbá vált a tűzgyújtási tilalom rendszere

Új, az eddiginél rugalmasabb tűzgyújtási tilalmi rendszer lépett életbe hazánkban. A módosított [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size