Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Nyomtatás

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. A kitöltött űrlapot szeptember 7-ig lehet leadni a kormányhivatalokban.

Az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelv és irodalmi írásbelikkel. Az írásbeli vizsgák október 30-ig tartanak.

Azok a jelentkezők, akik nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal és középiskolával vagy szakképző intézménnyel tanulói jogviszonyban állnak, kizárólag abban a középiskolában, szakképző intézményben jelentkezhetnek érettségi vizsgára, amellyel a tanulói jogviszonyuk fennáll, vagy, ha az nem szervez érettségi vizsgát, a kijelölt középiskolában, szakképző intézményben.

A tanulói jogviszonnyal rendelkező vizsgázók a jelentkezési határidő elmulasztása esetén a vizsgát szervező intézménybe igazolási kérelmet nyújthatnak be a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül (az igazolási kérelemmel együtt a jelentkezési lapot és mellékleteit is be kell nyújtani). Az igazolási kérelem benyújtásának határideje jogvesztő. A kérelem elfogadásáról a vizsgát szervező intézmény dönt.

Az őszi érettségire a jelentkezési lap ide kattintva tölthető le.

Jelentkezési lap érettségi vizsgára (2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszak)

Forrás: erdmost.hu

Decrease font size Default font size Increase font size