Május végéig használhatók fel a rezsiutalványok

Nyomtatás

A rezsiutalványt a kormány tavaly ősszel biztosította 2,6 millió nyugdíjas részére. Az átvett utalványok 95 százalékát – több mint 21,5 milliárd forint értékben – már felhasználták a gáz- és villanyszámlák kifizetésére. A megmaradt utalványokat az érintettek május 31-ig válthatják be.

Egy hónap maradt a még fel nem használt rezsiutalványok beváltására. A veszélyhelyzet miatt ez jelenleg csak a postákon lehetséges. Azt javasolják az idősebb, a járványban veszélyeztetett korosztálynak, hogy a rezsiutalványok felhasználását, postai beváltását bízzák a család fiatalabb tagjaira. Ha mégis saját maguk kénytelenek megtenni, akkor érdemes nyitáskor érkezni, a postákon ugyanis a nyitást követő első órában elsőbbséget biztosítanak az ügyintézésben.

A rezsiutalványok beváltására 2019 szeptemberétől volt lehetőség, a felhasználási határidőt a kormány meghosszabbította 2020. május 31-ig. Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni. A befizetésnél az utalványok összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni.

A rezsiutalványokról érdeklődni továbbra is a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet –  közölte tájékoztatójában az NVTNM Sajtó és Kommunikációs Főosztálya.

 

Decrease font size Default font size Increase font size